Taximetristii, in razboi cu aplicatiile de smartphone. De ce au pierdut partida?

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 20:40
18888 citiri
Taximetristii, in razboi cu aplicatiile de smartphone. De ce au pierdut partida?
Foto: Hepta.ro

In urma protestului de miercuri al taximetristilor din Bucuresti, retelele sociale au fost invadate de mesaje de sustinere ale aplicatiilor de transport, cum ar fi Uber sau Taxify.

Chiar daca oficialitatile au promis ca vor rezolva problema taximetriei in Bucuresti, aceasta rezolvare ori nu va veni prea curand, ori nu va fi in favoarea modului traditional de a face acest tip de afacere.

Tehnologia a schimbat din temelii profesia de taximetrist. Iar acesta e doar inceputul. Companii ca Google, Apple si Uber fac teste intensive cu automobile fara sofer. Uber, una din primele aplicatii de transport din lume (valoarea ei de piata e estimata la 68 de miliarde de dolari, nefiind cotata inca la bursa), a castigat increderea clientilor din Bucuresti, dar si din Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov.

"Romania, cu cei 250.000 de utilizatori, este a cincea piata din Uniunea Europeana dupa Anglia, Franta, Portugalia si Polonia", anunta compania intr-un comunicat oficial.

Aplicatiile de transport au prins atat de bine in tara noastra din cauza haosului din serviciul de taximetrie. Coruptia, interesele de tot felul, lipsa de autoritate a primariei, lacomia proprietarilor si a soferilor i-au determinat pe clienti sa renunte la modalitatea clasica de transport.

In Bucuresti sunt multe taxiuri, se practica pirateria pe scara larga, iar calitatea serviciilor este la pamant.

Taximetria clasica, aproape in moarte clinica

Cum poti sa te lupti cu o aplicatie de smartphone? Chiar daca acest serviciu va fi interzis, acest fapt se va intampla doar pentru o vreme. E foarte greu sa dai o reglementare impotriva oamenilor, doar pentru a mentine in viata un serviciu public aflat in moarte clinica.

"Deci cei care fac pretul pe distanta, cat vor ei, si se deplaseaza doar daca le convine comanda, si cer si renumita spaga ce li se cuvine, dar platesc impozitul pentru ca au contract de munca, protesteaza impotriva celor care nu au cum sa faca pretul sau sa ceara spaga, dar sunt mai greu de taxat de stat pentru ca trebuie sa faca ei niste drumuri prin care sa declare ce si cum", caracterizeaza un client pe Facebook conflictul din domeniul transportului de persoane. Acesta e curentul de opinie raspandit pe retelele sociale.

Foto: Hepta.ro - Viitoarele taxiuri fara sofer sunt o realitate. Masina autonoma testata in trafic real de compania Google, pe strazile orasului San Atonio, California

Cum va rezolva primaria aceasta criza a taximetriei, ramane de vazut. Pana in acest moment nu exista decat informatia ca la nivelul municipalitatii, Gabriela Firea va infiinta o companie de taxi.

"Cerem scoaterea in afara legii a platformelor tehnologice online care presteaza servicii de taximetrie in mod neautorizat, asa cum s-a intamplat in tarile europene, unde statul a vrut sa-si protejeje transportatorii autorizati. Cerem scoaterea in afara legii a tururor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat in Romania si neautorizat conform legislatiei in vigoare. Cerem scoaterea in ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitatii si nu au castigat dreptul de a le opera, conform legii", se arata in cererea COTAR.

Reprezentantii asociatiei au semnat un protocol cu Executivul prin care agreaza adoptarea unor reglementari in ce priveste transportul public. Cea mai importanta modificarea e aceea de a oferi politistilor autoritatea de a retine permisul soferilor care sunt inscrisi in bazele de date ale aplicatiilor online de transport.

Executivul cauta o solutie de compromis

Guvernul Grindeanu a acceptat cu rezerve cererea asociatiei, iar acum e randul clientilor sa vorbeasca. O reglementare dura in acest domeniu ar putea duce la reactii de nemultumire ale clientilor vizavi de serviciile de taximetrie. Mai multe grupuri de utilizatori ai retelelor sociale se pronunta pentru sustinerea platformelor online de transport public.

"Am vazut ca ministrul pentru Dialog Social s-a intalnit cu reprezentantii asociatiei respective (COTAR). Vreau sa subliniez, nu Guvernul rezolva chestiunile care tin de autorizatii, de Ilfov, de Bucuresti. Nu e o chestiune care sa tina de partea guvernamentala, in schimb inteleg nemultumirile legate de anumite reglementari din lege. Vreau sa va spun ca eu cred ca dezbaterea publica e cea mai buna. A plecat o propunere de la Ministerul Transporturilor spre avizare catre celelalte ministere.

In niciun caz nu va fi emisa o ordonanta de urgenta. Facem un proiect de lege. Sunt absolut deschis pentru propunerile care vin din fiecare parte. Trebuie reglementate anumite lucruri, dar neincalcand drepturile altora", a declarat Sorin Grindeanu, prim-ministru al Romaniei.

Foto: Hepta.ro - Sorin Grindeanu incearca sa impace si capara si varza intr-un conflict fara prea multe solutii

Pozitia temperata a sefului Executivului arata ca in aceasta problema a transportului public exista o mare polarizare. De aceea, s-a incercat doar o detensionare a situatiei.

"Suntem pro-reglementare. Ne dorim sa functionam intr-un cadru care defineste serviciile noi precum UBER si subliniem inca o data dorinta de a colabora cu autoritatile din Romania pentru a gasi o solutie de reglementare in linie cu recomandarile Comisiei Europene", se arata intr-un comunicat al UBER.

O concluzie a acestui conflict e ca deocamdata soferii de taxi si soferii Uber vor continua conflictul. Nu exista inca un arbitru al acestei confruntari, iar clientii vor putea sa evite in continuare soferii neprofesionisti, masinile vechi si murdare, selectand cu ajutorul tehnologiei, solutia optima de transport in interiorul orasului.

7 avantaje ale folosirii unei aplicatii de transport

1. Soferul nu poate refuza o cursa sau o face pe barba sa.

2. Clientul isi poate arata in timp real gradul de satisfactie sau insatisfactie in raport cu serviciul de transport.

3. Nu se face nicio plata directa intre client si sofer, banii se transfera electronic, prin intermediul aplicatiei.

4. Masinile sunt mult mai curate in comparatie cu taxiurile din oras.

5. Soferii conduc mai atent.

6. Calatoria e monitorizata de device-ul soferului, dar si al clientului si exista sanse mai mici de incarcare a notei prin alegerea unui traseu mai lung.

7. Clientul are posibilitati de alegere a tipului de masina, a traseului si a soferului.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Taxi Uber razboi, #Taxi protest guvern, #Uber Romania taxi , #transport