Transportul public din Bucuresti-Ilfov va fi reorganizat pana in toamna: benzi proprii pentru autobuze si extinderea pistelor de biciclete

Marti, 04 Mai 2021, ora 13:41
4582 citiri
Transportul public din Bucuresti-Ilfov va fi reorganizat pana in toamna: benzi proprii pentru autobuze si extinderea pistelor de biciclete
Reorganizarea vizeaza extinderea pistelor de biciclisti FOTO Pixabay

Transportul public din Capitala si judetul Ilfov va fi modernizat incepand din acesta luna si pana in septembrie, anunta Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti - Ilfov (TPBI). Reorganizarea vizeaza crearea de benzi proprii pentru transportul in comun, extinderea pistelor pentru biciclete si incurajarea modurilor alternative de transport.

Noul sistem va avea in vedere dezvoltarea durabila a regiunii pana in anul 2030, tinand cont si de proiectele din Planul de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Bucuresti - Ilfov 2016-2030 si dezvoltarea continua a zonei.

"Reorganizarea vizeaza crearea de benzi proprii pentru transportul in comun, extinderea pistelor pentru biciclete, incurajarea modurilor alternative de transport si alte masuri. In acest sens, un exemplu ar fi benzile proprii realizate sau aflate in procesul de avizare si executie, precum cele de pe Bd. Gh. Magheru, Calea Grivitei (in zona Garii de Nord, pe ambele sensuri), pe Calea Dorobanti (intre Piata Dorobanti si Soseaua Stefan cel Mare) sau Str. Dristorului", a transmis, marti, TPBI.

Sursa citata a precizat ca, tot in acest an, vor fi puse bazele Proiectului de Tren Metropolitan, in vederea includerii in Programul integrat de transport a acestui mod foarte utilizat la nivel regional in toata Europa.

"O alta masura va fi eficientizarea liniilor urbane si regionale, asa cum a fost cazul liniei urbane 135, care patrundea foarte mult in Judetul Ilfov si a fost reorganizata, prin infiintarea unei linii regionale si reorganizarea unor linii urbane si regionale. Intrucat in aceasta perioada ar putea aparea necesitatea unor modificari punctuale pe anumite linii, TPBI asteapta din partea calatorilor sugestii si informatii referitoare la functionarea liniilor de transport la adresa de e-mail office@tpbi.ro", a mai transmis organizatia.

Aceasta anunta ca, la randul lor, specialistii vor urmari atent gradul de incarcare a vehiculelor si, acolo unde va fi cazul, TPBI va interveni punctual si va adapta numarul de vehicule potrivit cererii, capacitatii de transport a operatorilor, dar si in functie de bugetul primariilor din cele 41 de localitati membre.

TPBI este primul organism, creat la nivel regional, care a fost constituit sub forma unei structuri de cooperare a celor 42 de autoritati publice locale din regiune, primind mandat din partea acestora pentru infiintarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea si gestionarea serviciului de transport public de calatori pe toata aria de competenta, conform Regulamentului CE 1370/2007.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#reorganizare, #piste biciclisti Bucuresti, #transport public , #transport
Comentarii
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Ca la parcarile Udrea Cocos., mai inguste si cu suprafata mai mica.
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1