Partenerii Uber - oameni diferiti care transforma placerea de a conduce intr-o sursa de venit

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:00
5442 citiri
Partenerii Uber - oameni diferiti care transforma placerea de a conduce intr-o sursa de venit

Cine sunt partenerii Uber si de ce aleg sa conduca cu acest serviciu nou, aflat in Romania de peste un an?

Te-ai astepta ca oamenii sa fie reticenti cand vine vorba de un astfel de parteneriat care, ca structura, e total nou pentru piata din Bucuresti si chiar Romania. Si totusi din ce in ce mai multi parteneri noi conduc cu Uber. Deci ceva trebuie sa fie destul de atractiv astfel incat sa ramana pe platforma. Noi am fost curiosi sa aflam ce este acel "ceva".

I-am intrebat in primul rand pe membrii echipei locale Uber Romania. Conform responsabilului pe operatiuni, "in Bucuresti, partenerii sunt in marea majoritate tineri si persoane de varsta medie, care, de regula, mai au si alt loc de munca sau lucreaza pe cont propriu. Conduc pentru a face un ban in plus, dar si pentru ca le place sa conduca si sa isi gestioneze timpul liber cum isi doresc".

Conform unui studiu IMAS, partenerii Uber au ocupatii diverse: 37% sunt antreprenori sau liber profesionisti, 31% au un serviciu full-time, in timp ce 22% nu au o alta sursa de venit si conduc cu Uber in timp ce sunt in cautarea unui loc de munca.. Aproape toti (>90%) spun ca Uber le ofera flexibilitate ("sunt propiul meu sef!") si un venit in plus.

De ce conduci cu Uber? Este intrebarea la care au raspuns cativa parteneri Uber dintre cei care sunt activi aproape zilnic pe platforma. Toti au spus ca Uber le aduce un venit in plus, dar, pe langa asta, fiecare a mentionat si alte motive, de la pasiunea pentru masini si condus, pana la conversatiile interesante pe care le au cu pasagerii.

M-a ajutat sa-mi completez veniturile. Nu cred ca as fi gasit o alta activitatea suplimentara care sa imi permita sa lucrez doar atunci cand pot.
Petra, 42 de ani

Soferii parteneri Uber au ocupatii diverse: antreprenori sau liber profesionisti, angajati full-time sau part-time sau persoane in cautarea unui loc de munca. La fel de diverse sunt si motivele pentru care conduc cu Uber, pe langa venitul in plus care vine din aceasta activitate.

Domnul Iordan are 57 de ani si este inspector de resurse umane intr-o firma unde lucreaza alaturi de sotia sa. "Pentru mine, castigul este in partea de comunicare - aflu parerile oamenilor si le spun pe ale mele. Pe planul al doilea, partea materiala este si ea extraordinar de buna. Masina mea este intr-un leasing si datorita parteneriatului cu Uber, mi-l achit. Concediile mi le fac din banii castigati din Uber. Adica acopera carburantul si uneori chiar si achitarea cazarilor", spune soferul Uber.

Adrian are 55 de ani si are o firma de transport. Colaboreaza cu Uber doar atunci cand nu lucreaza pentru propria sa companie. "Uber imi ofera o foarte mare flexibilitate. Si, bineinteles, atunci cand pasagerul e multumit, ai o deosebita bucurie, o satisfactie personala aparte", marturiseste acesta.

Petra are 42 de ani si conduce cu Uber inca de la inceputul serviciului in Bucuresti, de peste un an. "M-a ajutat sa-mi completez veniturile. La celalalt job al meu lucrez pe proiecte, deci am destul timp liber. Si fiind o persoana mai activa nu imi place sa stau degeaba. Si nu cred ca as fi gasit o alta activitatea suplimentara care sa imi permita sa lucrez doar atunci cand pot", spune ea.

Theodor are 50 de ani si este tehnician si arbitru sportiv. "Pentru mine, asta inseamna partneriatul cu Uber. Eu conduc, castig niste bani, castig si o discutie - poti sa inveti la orice varsta lucruri noi. Este sentimentul acela ca te urci in masina si te faci util", spune Theodor.

Conduc cu Uber pentru o sursa suplimentara de venit, dar si pentru ca imi place foarte mult sa conduc si imi plac masinile.
Anca, 30 de ani, economist

Pana la urma... cine este Uber?

Uber este o compania de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii - utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume - cu soferii care utilizeaza platforma.

In prezent, Uber ofera o alternativa sigura de transport in aproape 400 de orase din peste 65 de tari, contribuind la schimbarea modului in care oamenii calatoresc in mediul urban.

Viziunea Uber este de a scoate cat mai multe masini de pe strazile oraselor. Compania a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar incepand din februarie 2015 serviciile Uber sunt accesibile si in Romania, in Bucuresti. Uber este un serviciu in crestere in Romania, cu 70.000 de utilizatori dupa doar un an pe piata din tara noastra.

Angajamentul Uber este sa ofere una din cele mai sigure optiuni de a te deplasa prin Bucuresti. Zeci de mii de utilizatori aleg Uber ca pe o optiune de transport sigura si de incredere, iar tehnologia folosita ofera siguranta sporita inainte, in timpul si dupa fiecare cursa.

Care sunt criteriile pe baza carora poti sa devii partener pe platforma Uber:

  • sa ai 21 de ani
  • sa ai cazier judiciar si auto curate
  • sa ai o masina model minim 2006
  • sa poti colabora cu Uber prin intermediul unei entitati fiscale

Uber BONUS

Citeste si:
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Replica ironică a lui Virgil Popescu după ce Dacian Cioloș i-a cerut demisia: ”Ar trebui să i-o ceară şi domnului Macron”
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a reacționat marți, 25 ianuarie, după ce liderul USR, Dacian Cioloș, i-a cerut demisia din cauza modului în care a gestionat criza energiei. ”Dacian...
Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare
Noile măsuri de compensare și plafonare a facturilor pentru energie au fost adoptate de guvern. Când vor intra în vigoare
Guvernul a adoptat marți, 25 ianuarie, Ordonanța de Urgență care prevede noile măsuri pentru plafonarea prețurilor și compensarea facturilor la energie și gaze. Noile măsuri vor fi în...