Noile prețuri pentru transportul în comun din București intră oficial în vigoare. Cât costă un bilet comun Metrorex-STB

Duminica, 01 August 2021, ora 07:50
6417 citiri
Noile prețuri pentru transportul în comun din București intră oficial în vigoare. Cât costă un bilet comun Metrorex-STB
Prețurile unei călătorii cu metrou se dublează FOTO Metrorex

Bucureștenii vor plăti mai mult pentru deplasarea cu mijloacele de transport în comun începând de duminică, 1 august.

O călătorie cu autobuzul sau tramvaiul va costa de dublu față de perioada anterioară.

Va exista însă un bilet comun Metrorex-STB în valoare de 5 lei, care va permite accesul călătorilor timp de 120 de minute nu doar la metrou, în autobuze sau tramvaie, ci și pe liniile urbane, regionale și cele expres.

Autoritățile spun că aceaste majorări erau necesare având în vedere că ultima actualizare a tarifelor pentru bilete STB a fost în 2004, iar în cazul metroului în 2014.

Oficialii promit că încasările generate de aceste scumpiri se vor reflecta direct în condițiile de călătorie - prin investițiile pe care cele două companii le vor putea face.

Noile prețuri la București:

● O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.

● Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul şi 90 de minute în transportul în comun terestru.

● Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

● Noutatea la abonamentele de 24 şi 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noţiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

● Ambele societăţi introduc şi opţiuni favorabile pentru companiile care doresc să îşi susţină angajaţii să folosească transportul în comun.

● Vor exista abonamente de o lună, 6 luni şi 12 luni. Preţurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre reţele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

● Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

#transport, #STB, #calatorie, #Bucuresti, #bilete, #metrou Bucuresti , #transport