Transportatorii romani il ataca pe Macron: Ce a facut ca Romania sa fie acceptata in Schengen?

Vineri, 08 Martie 2019, ora 08:49
4061 citiri
Transportatorii romani il ataca pe Macron: Ce a facut ca Romania sa fie acceptata in Schengen?
Foto: Arhiva Facebook/ Emmanuel Macron

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, prin scrisoarea adresata cetatenilor europeni, militeaza "Pentru o Renastere europeana", dar reprezinta imaginea unei Europe dezbinate si cere unitate acolo unde a promovat dezbinare, in conditiile in care a promovat politici impotriva unitatii si progresului european, a transmis, joi, Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR).

Macron propune o "reasezare a spatiului Schengen" in vederea restabilirii "libertatii in securitate", intr-un editorial publicat luni seara in mai multe publicatii din Uniunea Europeana (UE), relateaza AFP.

Transportatorii au criticat dur, in mai multe randuri, Legea Macron, promovata de presedintele francez, prin care se impun restrictii firmelor de transport din estul Europei. Joi, UNTRR avertizeaza, din nou, asupra "ipocriziei" lansate in spatiul public de catre presedintele Frantei.

"Presedintele Frantei cere suportul tuturor cetatenilor europeni, inclusiv al romanilor in acest urias proiect, dar pana in acest moment a promovat politici impotriva unitatii si progresului european.

Niciodata in istoria Europei nu a existat o discrepanta mai mare intre vorbe si fapte", se arata in comunicat.

Patronatul atrage atentia ca Romania, alaturi de statele din Est, a aderat la o Europa care avea niste principii, dar se indreapta spre o Europa care sprijina doar interesele statelor din Vest.

"Statele din Est au facut sacrificii pentru a repara decalajele istorice, eforturi pentru a se supune regulilor si principiilor enuntate in Tratatele de aderare, iar cand reusesc sa atinga bornele, interesele meschine ale statelor din Vest sunt deranjate, iar distanta intre cele doua tabere se mareste si mai mult, astfel ca tarile de la periferie nu vor fi niciodata in linie cu restul statelor", se arata in comunicat.

Macron aminteste in scrisoare despre reformarea spatiului Schengen si despre controlul riguros la frontiere, o zona unde Franta a aratat multe slabiciuni in criza migratiei din ultimii ani.

"Ce a facut presedintele francez pentru ca Romania sa fie acceptata in spatiul Schengen? Poate ca domnul Macron este dezinformat si crede ca Romania este deja parte a spatiului Schengen?

Presedintele Macron vorbeste de o aparare europeana comuna, de o armata comuna, cand romanii, bulgarii si croatii au restrictii in a circula liber? In conditiile in care am platit miliarde de lei sa asiguram cerintele europene de aparare a frontierelor catre unele firme impuse de catre statele din Vest", se arata in comunicat.

UNTRR considera ca Macron reprezinta imaginea unei Europe dezbinate, la care a contribuit decisiv prin legea care ii poarta numele si pe care a promovat-o pe vremea cand era ministrul Economiei.

"Presedintele Macron cere unitate acolo unde a promovat dezbinare, cere protectie acolo unde a promovat protectionism, cere libertate acolo unde inchide pietele de servicii de transport pentru transportatorii din est, cere progres economic acolo unde blocheaza libera concurenta", se arata in comunicat.

Transportatorii considera ca Legea Macron a determinat cresterea curentului neoprotectionist in cadrul tarilor din Vest, in detrimentul tarilor din Estul Europei, iar Macron a fost primul lider european care a introdus segregatia economica intre Vest si Est.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#transportatorii romani critici Macron , #transport
Comentarii