Transportatorii suspenda protestele programate miercuri in Bucuresti

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 19:11
2563 citiri
Transportatorii suspenda protestele programate miercuri in Bucuresti
Foto: intactnews.ro

Transportatorii suspenda mitingul care ar fi trebuit sa aiba loc maine in Capitala, dupa ce actul normativ privind combaterea pirateriei in transport a fost publicat marti in Monitorul Oficial.

"Vinovat de adunarea de forte care ar fi putut avea loc maine (miercuri - nr.) este secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Eusebiu Pistru, care a pus piedica la Ordonanta, intrucat aceasta a fost scoasa de trei ori de pe ordinea de zi pentru, dupa spusele dansului (Pistru-n.r.), clarificarea unor mentiuni. Pistru a avut interesul sa taraganeze introducerea Ordonantei in discutii pentru unele interse personale fiscale", a declarat marti seara pentru Agentia NewsIn presedintele Confederatiei Operatorilor de Transport Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.

Confederatia Operatorilor de Transport Autorizati din Romania a amenintat si in luna martie ca va organiza proteste in Bucuresti daca autoritatile nu vor lua masuri de combatere a pirateriei in domeniu, insa au suspendat actiunile dupa ce au semnat un protocol cu reprezentantii Guvernului.

Executivul a promis la acea vreme ca va lua in discutie un act normativ care va incrimina pirateria in transportul de marfuri si persoane. Si atunci, presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, il acuza pe secretarul de stat Eusebiu Pistru ca nu l-a informat pe ministrul transporturilor si infrastructurii, Radu Berceanu, despre problemele lor.

Transportatorii autorizati spun ca pirateria le afecteaza afacerile si ca pierderile inregistrate la bugetul de stat din cauza acestui fenomen depasesc 300 de milioane de euro anual.

COTAR a anuntat, marti un protest care ar fi urmat sa blocheze complet nordul Capitalei, si la care ar fi luat parte aproape 8.000 de persoane si 6.000 - 7.000 de autovehicule, arata un comunicat al Politiei Romane.

Transportatorii vor eliminarea pirateriei in domeniu

Guvernul a adoptat in sedinta de luni, 12 aprilie, actul normativ privind combaterea pirateriei in transport, scolile de soferi urmand sa primeasca amenzi de pana la 15.000 de lei daca nu detin autorizatie, iar pentru transportul public neautorizat vor fi retinute placutele si certificatul de inmatriculare.

Potrivit actului normativ, scolile de soferi si instructorii auto independenti vor primi amenzi de la 10.000 la 15.000 de lei daca pregatesc persoane pentru obtinerea permisului fara a detine autorizatie sau daca au autorizatia suspendata, anulata, expirata ori declarata pierduta.

Actul normativ interzice activitatea de taximetrie in alta localitate decat cea pentru care s-a emis autorizatia de transport. In cazul utilizarii unui autoturism 8+1 pentru transportul public de persoane fara a detine autorizatie, politistii retin placutele si certificatul de inmatriculare si aplica o amenda. In ceea ce priveste transportul public local, constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac atat de reprezentantii primariei cat si de politisti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#protest transportatori Bucuresti, #miercuri miting transportatori, #traseu protest transportatori Capitala , #transport
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Uite protestul , nu e protestul ; ba se inchide , ba nu se inchide un sfert din Bucuresti . Sa stim si noi totusi o treaba !