Accident de tren in Germania: Peste 100 de victime, inclusiv morti (Foto&video)

Marti, 09 Februarie 2016, ora 16:44
24156 citiri
Accident de tren in Germania: Peste 100 de victime, inclusiv morti (Foto&video)
Foto: Facebook/Deutsche Bahn Personenverkehr

Un accident feroviar a avut loc, marti dimineata, in Germania, dupa ce doua trenuri de pasageri s-au ciocnit. In urma impactului puternic, noua oameni au murit, iar peste 100 au fost raniti.

Accidentul a avut loc in orasul Bad Aibling din districtul Rosenheim, sudul Bavariei. Cele doua trenuri s-au ciocnit in jurul orei locale 7:00, in dreptul statiei de epurare a apelor uzate din Bad Aibling, iar unul dintre ele a deraiat si s-a rasturnat, potrivit Sueddeutsche Zeitung.

Politia a informat ca, dintre cei peste 100 de raniti, cativa sunt in stare critica. De asemenea, bilantul mortilor este posibil sa ajunga la zece, intrucat o persoana care pare ca a decedat este inca prinsa intre fiare, insa moartea sa nu a putut fi confirmata.

Ziare.com a transmis in format LIVE TEXT evolutiile referitoare la accidentul de tren din Germania:

16:38 - Cancelarul german Angela Merkel a transmis condoleante familiilor victimelor si s-a aratat increzator ca autoritatile vor face tot posibilul pentru a stabili "cum s-a ajuns la acest dezastru".

15:32 - Sistemul care dirijeaza circulatia trenurilor a fost verificat tehnic in urma cu o saptamana in Bad Aibling si nu au fost gasite probleme, potrivit reprezentantului Deutsche Bahn pentru regiunea Bavaria, Klaus-Dieter Josel.

15:24 - Noua cadavre au fost pana acum recuperate dintre ramasitele trenurilor, dintre care doua sunt cu siguranta cei doi mecanici. Nu a fost stabilita inca identitatea celorlalte victime, a spus seful Politiei din Rosenheim, Robert Kopp. Procedura va fi destul de complicata, avand in vedere gravitatea ranilor suferite.

15:16 - Au aparut speculatii potrivit carora cei doi mecanici de tren nu se uitau in fata inainte de impact, de aceea locomotivele s-au izbit la o viteza atat de mare.

15:13 - Un reprezentant al Politiei din Bavaria, Robert Kopp, a spus ca in cele doua trenuri se aflau 150 de persoane in momentul impactului.

15:08 - Ministrul bavarez de Interne, Joachim Herrmann, le-a multumit echipajelor de salvare pentru cum au intervenit. "Este aproape incredibil. La trei minute dupa ce s-a primit apelul, pompierii au fost la fata locului alaturi de ambulante", a precizat Herrmann, in conferinta de presa de la Primaria Bad Aibling.

14:58 - Se pare ca tragedia de astazi este primul accident feroviar cu morti produs in Germania din aprilie 2012, cand doua trenuri regionale s-au ciocnit in orasul Offenbach din vestul tarii. Atunci, trei oameni au murit, iar 13 au fost raniti.

Cel mai grav accident de tren din Germania de dupa razboi s-a produs in 1998, cand un tren de mare viteza care mergea de la Munchen la Hamburg a deraiat in orasul Eschede. Accidentul s-a soldat cu 101 morti si 88 de raniti.

14:53 - Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a declarat, la conferinta de presa de la Primaria Bad Aibling, ca in trenuri existau trei cutii negre. Doua au fost recuperate si securizate, iar a treia se afla inca printre mormanele de fiare.

"Trebuie sa asteptam rezultatele investigatiei, orice altceva ar fi doar speculatii", a precizat oficialul german, spunand ca doar atunci vom afla daca a fost vorba despre o problema tehnica sau o eroare umana.

De mentionat este faptul ca in acea zona exista o singura linie de cale ferata, pe care trenurile circula alternativ, iar cel care trebuie sa se opreasca si sa cedeze trecerea este avertizat printr-un semnal luminos.

14:45 - Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a vorbit, in conferinta de presa, despre ce a vazut la locul accidentului, unde multe vagoane au fost complet distruse. "Un lucru este sigur. Trenurile trebuie sa se fi ciocnit la o viteza foarte mare. Putem spune ca mecanicii de tren nu s-au vazut reciproc inainte de impact", a mentionat acesta.

14:37 - Se pare ca ar fi vorba despre zece morti. Un purtator de cuvant al Politiei federale germane, Rainer Scharf, a informat ca inca un om a fost gasit mort, insa acesta este prins intre fiare. Scharf a explicat ca operatiunea de descarcerare este extrem de dificila, pentru ca victima este blocata aproape de locul impactului, unde au existat cele mai multe distrugeri, iar mormanele de fiare sunt prinse intre ele. "Este o chestiune de cateva ore probabil", a declarat acesta.

14:05 - BBC a realizat o harta pentru a arata unde a avut loc accidentul. Orasul Bad Aibling se situeaza la o distanta de circa 60 de kilometri de Munchen.

14:00 - La aceasta ora este programata sa inceapa conferinta de presa de la Primaria Bad Aibling.

13:55 - Autoritatile fac apel la cetateni sa doneze sange pentru victimele tragicului accident de tren.

13:53 - Politia a revenit cu informatii despre victime: pana acum, noua persoane au murit, 18 sunt grav ranite, dintre care cateva se afla in stare critica, iar 90 de oameni au suferit rani mai usoare.

13:50 - Ministrul german al Transporturilor Alexander Dobrindt si ministrul bavarez de Interne Joachim Herrmann se afla la locul accidentului.

13:47 - Bilantul mortilor a crescut la noua oameni, iar doua persoane nu au fost inca gasite, informeaza autoritatile germane.

13:12 - Toti supravietuitorii accidentului au fost scosi din tren, au anuntat reprezentantii Politiei germane.

12:58 - Multi dintre pasageri mergeau la un festival din Bavaria, care a fost anulat din cauza tragediei.

12:22 - Un purtator de cuvant al Politiei a declarat pentru presa germana ca mai multe persoane decedate ar putea fi gasite printre fiare. Se pare ca printre morti se numara si unul dintre cei doi mecanici de tren.

12:15 - Bilantul mortilor a urcat la opt persoane, a informat Politia germana, adaugand ca 50 dintre raniti sunt in stare grava.

11:45 - Un purtator de cuvant al Politiei federale din Bavaria, Matthias Knott, a spus ca regiunea este greu accesibila, asa ca eforturile echipajelor de salvare sunt ingreunate. Accidentul a avut loc langa raul Mangfall, intr-o zona cu multe paduri si dealuri.

Unii dintre raniti au fost transportati cu barci, care au traversat raul, catre ambulantele ce asteptau pe celalalt mal.

11:30 - Mai multe persoane sunt inca incarcerate, iar echipele de interventie incearca sa le salveze.

11:05 - La locul accidentului se afla sute de salvatori, inclusiv din Austria, orasul Bad Aibling fiind relativ aproape de granita dintre cele doua tari.

11:02 - "Este cel mai mare accident pe care l-am avut in ultimii ani in regiune si avem multi medici de urgenta, ambulante si elicoptere la fata locului", a declarat Stefan Sonntag, purtator de cuvant al Politiei.

11:00 - Ranitii in stare grava au fost transportati cu elicopterele la spital, in timp ce alte persoane cu leziuni mai usoare au fost preluate de ambulante, transmite Deutsche Welle, care adauga ca momentan nu se cunoaste cauza accidentului.

10:52 - A aparut si prima reactie a companiei feroviare Meridian, care a informat ca "un accident tragic s-a produs pe ruta dintre Rosenheim si Holzkirchen, in aceasta dimineata, la scurt timp dupa ora (locala - n.red.) 7:00", scrie The Telegraph.

10:48 - Ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a transmis condoleante familiilor celor care au murit in accidentul de tren si le-a multumit echipajelor de interventie care fac eforturi sa salveze vieti.

10:42 - Politia transmite pe Twitter bilantul din acest moment: patru morti si circa 150 de raniti, dintre care 15 persoane in stare critica si 40 in stare grava.

10:34 - Cel putin patru persoane au murit, iar in jur de 150 de oameni au fost raniti, dintre care zece se afla in stare grava, a declarat un purtator de cuvant al Politiei, aflat la locul tragediei.

10:21 - Politia a informat ca la ora locala 11:00 (12:00 - ora Romaniei) va avea loc o conferinta de presa despre accidentul de tren, la Primaria Bad Aibling.

10:10 - Politia a anuntat pe Twitter ca traficul pe mai multe drumuri a fost restrictionat si a pus la dispozitie o linie telefonica speciala.

10:02 - Calea ferata dintre Rosenheim si Holzkirchen este blocata, iar pasagerii care circulau cu alte trenuri pe aceasta ruta au fost preluati de autobuze.

9:50 - Echipajele de salvare au ajuns in scurt timp la fata locului, insa situatia este momentan destul de confuza, sustine un purtator de cuvant al Politiei din Rosenheim.

In zona accidentului se afla numeroase ambulante, iar in apropiere stationeaza cel putin opt eliciptere, pregatite sa intervina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#accident tren morti Germania , #tren
Comentarii