Atentie, studenti! Trenul este gratuit, dar tot va trebuie bilet - precizari de la CFR

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 20:25
20966 citiri
Atentie, studenti! Trenul este gratuit, dar tot va trebuie bilet - precizari de la CFR
Foto: Arhiva Ziare.com

CFR Calatori a facut, vineri, precizari legate de calatoria gratuita pentru studenti.

Astfel, pentru a beneficia de biletul de tren gratuit este nevoie de:

- Pentru studentii de pana in 26 de ani si inclusiv pentru cei din anul I: legitimatia de student pentru reducere/gratuitate la transport vizata pentru anul universitar 2016/2017 si actul de identitate (carte de identitate sau pasaport) ;

- Pentru masteranzi, doctoranzi si studenti de peste 26 de ani: adeverinta pentru gratuitate la transport eliberata de institutia de invatamant superior la care sunt inmatriculati si actul de identitate (carte de identitate sau pasaport) valabila pana cel tarziu inceputul anului universitar 2017/2018;

CFR Calatori transmite ca nu poate fi folosit la solicitarea gratuitatii de transport carnetul de student.

Biletele pot fi procurate de la casele de bilete ale CFR Calatori si de la personalul de tren, acolo unde in statia de urcare nu exista punct de vanzare bilete.

CFR anunta si ce documente sunt necesare la control in tren.

Sunt OBLIGATORII: biletul de calatorie, legitimatia de student pentru reducere/gratuitate de transport si actul de identitate (carte de identitate sau pasaport).

Legitimatia de student pentru reducere/gratuitate la transport nu tine loc de bilet in tren.

Daca studentul nu are asupra lui biletul de calatorie si toate actele aferente, conform Regulamentului, acesta va fi considerat calator fata bilet si sanctionat ca atare.

In tren sunt emise bilete gratuite NUMAI in cazul in care statia de urcare nu are punct de vanzare, cu conditia ca biletul sa fie solicitat imediat dupa urcarea in tren.

Calatoriile gratuite acordate studentilor presupun costuri pentru companiile feroviare, care sunt asumate de statul roman si sunt decontate de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor.

"Monitorizarea numarului de calatorii este obligatorie atat pentru evitarea unor situatii neplacute (ex supraaglomerare sau dublare locuri) pentru pasageri (nu doar pentru studenti!) prin dimensionarea corecta a capacitatilor de transport, in functie de fluxuri, cat si pentru acoperirea costurilor prin compensarea necesara.

Aceasta monitorizare se poate realiza in baza unei statistici reale a numarului de calatorii gratuite efectuate de catre studenti, iar biletul este elementul definitoriu dupa care se poate face decontarea", adauga CFR.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#CFR student bilet gratuit, #CFR studenti gratuit , #tren
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5