Ziare.com

CFR Calatori reintroduce trenurile Intercity si modifica tarifele

Vineri, 01 Martie 2013, ora 07:27

   

CFR Calatori reintroduce trenurile Intercity si modifica tarifele
CFR Calatori reintroduce, de vineri, trenurile Intercity si modifica tarifele pe distante scurte si medii, precum si pentru trenurile directe care parcurg o distanta mai mare de 400 de km, au anuntat, marti, reprezentantii companiei.

"Prin HG nr. 33/2013 s-a modificat metodologia de acordare a compensatiei in transportul feroviar de calatori prin reorientarea catre transportul cu caracter social asigurat prin trenurile InterRegio si Regio. In acest context, in baza art.2 alin.(3) din OUG nr.56/2011 pentru stabilirea principiilor de aplicare a tarifelor de deservire generala in transportul feroviar de calatori, in vederea repozitionarii ofertei de transport InterCity in sectorul de varf al serviciilor de transport feroviar de calatori, incepand cu data de 1 martie 2013, CFR Calatori va ajusta tarifele pentru aceasta categorie, cu scopul de a-i spori atractivitatea pentru o gama cat mai mare de utilizatori in conditiile pastrarii competitivitatii cu celelalte mijloace de transport de pasageri", se arata intr-un comunicat de presa.

Astfel, biletele pentru trenurile care circula pe o distanta scurta si medie se vor ieftini cu pana la 28,5%, incepand cu 1 martie, asta in timp ce biletele pentru trenurile directe, care parcurg o distanta mai mare de 400 de km, se vor scumpi.

Noile tarife se aplica incepand cu data de 1 martie 2013 si au reduceri importante, de pana la 28,5%, la trenurile InterCity pe distante scurte si medii.

"Totodata, tarifele calatoriilor pe distante lungi se repozitioneaza in piata, pastrandu-se avantajul competitivitatii transportului feroviar de calatori. Pentru oferta de transport cu trenurile InterRegio si Regio tarifele de calatorie nu sufera modificari", se mai arata in comunicat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3562 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cand v-am zis

ca ati facut jurnalismul la turnatorie nu m-ati crezut! inter city nu au fost scose niciodata pt a fi reintroduse acum. "desteptilor" !!! macar daca citeai ce ai scris in articol si nu puneai acest titlu.

 

Ei aș !!!

Păi in primul rand să introducă trenurile care au fost anulate din motive puerile,motivația CFR-ului fiind faptul că ruta este nerentabilă!!!,păi unui oraș declarat municipiu precum orașul Motru i s-au anulat toate trenurile,3 curse zilnic dus intors spre Craiova,din cauza unor "tuciurii" care nu-și plăteau biletul decat la casieria nașului!!!,deși trenurile circulau destul de populate pe această rută.Acum sunt nevoit să plătesc sume de bani unor "taximetriști de ocazie" care trebuie să mă transporte la cca.60 km distanță in gara Filiași,sau Targu Jiu,și asta o fac sute de oameni zilnic din orașul Motru,pentru a avea legături cu trenul spre orașele principale.In Italia transporturile feroviare de călători aparțin in majoritate statului și sunt trenuri cu cate 25 de vagoane care circulă uneori sute de km cu cateva persoane,pe care le numeri pe degete,Oare trenul de la Motru cu două vagoane amărate pline ochi de călători,ar fi fost mai puțin rentabil in această situație ???

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor