Coșmarul copiilor blocați în trenul groazei: zece ore în beznă și căldură sufocantă. ”Nu le-a adus nimeni măcar o sticlă cu apă”

Joi, 29 Iulie 2021, ora 12:20
3337 citiri
Coșmarul copiilor blocați în trenul groazei: zece ore în beznă și căldură sufocantă. ”Nu le-a adus nimeni măcar o sticlă cu apă”

Zeci de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani au trecut printr-un calvar în noaptea de miercuri spre joi, 29 iulie, după ce trenul în care se aflau a rămas blocat în câmp, la Fundulea.

Trenul interregio 1921 a plecat din Costinești miercuri seară la orele 19.37 și trebuia să ajungă la Craiova joi dimineața la ora 3.03. Cu doar câteva zeci de kilometri înainte de a ajunge la Gara de Nord din București, cu puțin înainte de miezul nopții, trenul s-a oprit în dreptul localității Fundulea, pe un câmp.

A rămas pe loc toată noaptea, timp în care călătorii, printre care se aflau și două grupuri de copii (aproximativ 50 în total), au stat timp de zece ore în beznă, fără aer condiționat și fără care reperezentanții CFR să se intereseze de soarta lor.

”De la ora 23.00 au stat în Fundulea, în câmp. Prima data trenul s-a pus în mișcare și a mers maximum 10 minute și apoi s-a oprit din nou și așa a rămas până la ora 7. 45, aproape zece ore. Toată noaptea. În tren s-a oprit curentul. Încipuiți-vă prin ce au trecut ei. Era un grup de 30 de adolescenți de 15,17 ani, și un alt grup de sportivi copii, de 6, 7 ani, o echipă de la un club sportiv de judo. Toți copiii se întorceau din tabără de la Costinești. Fără pic de apa, în beznă totală, fără aer condiționat, fără mâncare, fără nimic. Noroc că unii dintre ei au mai avut baterie la telefon, dar nu pentru toată noaptea. Oribil ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Ziare.com mama unuia dintre copiii aflați în trenul blocat la Fundulea.

Femeia este revoltată pentru că nimeni din cadrul CFR sau din cadrul altor instituții nu au ținut legătura cu acei copii și cu însoțitorii lor. Abia dimineață, când cazul a fost mediatizat pe posturile naționale de televiziune, o locomotivă diesel a fost trimisă pentru a prelua garnitura de tren rămasă în câmp.

”Revolta a fost că nimeni nu le spunea când vor pleca, ce s-a întâmplat. Pe cine era să sun eu noaptea? Cu cine să vorbesc la ora aia? Toată lumea înțelegea că e o problemă, a bătut vântul, a fost furtună, toată lumea a înțeles asta, dar să nu existe o comunicare? Oamenii din tren au mers să întrebe mecanicul, conductorul ce se întâmplă și toți dădeau din umăr, până în această dimineață când cazul a fost mediatizat. Nu se poate așa ceva. După ce devine publică situația în jumătate de oră vine locomotiva diesel, se găsește brusc o soluție. Imaginați-vă toți copilașii aceștia să se trezească așa în beznă, în câmp. Dacă venea cineva să le spună care este situația, că vor sta în câmpul acela câteva ore, poate înțelegeau, dar orele treceau, nimeni nu le spunea nimic. Erau la doi pași de București, putea să trimită pe cineva, să găsească o soluție, să le dea măcar apă. Nimic. Absolut nimic nu le-au dat”, povestește revoltată mama unuia dintre copii.

Aceasta a declarat că abia când trenul a reușit să ajungă într-un final în București, în jurul orei opt dimineața, copiii au primit o sticlă cu apă și un corn.

În aceeași situație s-a aflat și un al doilea tren, interregio 1991 Mangalia – Timișoara. În acest al doilea tren printre călători se aflau femei gravide și o persoană care trebuia să ajungă la dializă.

În jurul orei 09.00 trenul a ajuns în Gara de Nord, cu o întârziere de zece ore.

”Trenul IR 1921 Mangalia – Bucureşti – Craiova – Arad a staţionat stația Fundulea din cauza lipsei tensiunii în linia de contact. Trenul a acumulat o întârziere de 571 de minute. La ora 08.43 trenul IR 1921 a garat în staţia Bucureşti Nord, călătorilor în tranzit li s-a oferit apă și produse preambalate”, a transmis CFR Călători.

Citeste si:
Viața unei familii de români care s-a mutat din străinătate într-un cătun de munte: "Copiii se simt într-o continuă vacanță"
Viața unei familii de români care s-a mutat din străinătate într-un cătun de munte: "Copiii se simt într-o continuă vacanță"
O familie de români cu doi copii a renunțat la viața din străinătate și s-a mutat în România, într-un sat mic de la granița dintre Bistrița-Năsăud și Maramureș, în urmă cu un an....
Oficialii militari americani recunosc că au ucis 10 civili, dintre care 7 copii, într-un atac cu dronă la Kabul. ”Ne cerem iertare”
Oficialii militari americani recunosc că au ucis 10 civili, dintre care 7 copii, într-un atac cu dronă la Kabul. ”Ne cerem iertare”
Oficialii militari americani au recunoscut că un atac cu drone la Kabul, produs cu câteva zile înainte de retragere, s-a soldat cu uciderea a 10 oameni nevinovaţi, relatează BBC. O...
Sursa: Ziare.com