Greva CFR, sabotata de impiegatul de miscare din Gara Brasov

Miercuri, 16 Martie 2011, ora 11:59
3442 citiri
Greva CFR, sabotata de impiegatul de miscare din Gara Brasov
Foto: gicacontra.eu

Greva de avertisment de doua ore a lucratorilor CFR care a avut loc miercuri dimineata a fost sabotata de impiegatul de miscare din Gara Brasov, care a refuzat sa ia parte la protest, astfel ca trenurile au plecat normal din aceasta statie.

"Impiegatul de miscare din gara a spus ca el nu ia parte la greva, astfel incat a dat drumul la trenurile care aveau plecare intre orele 7.00 si 9.00. Noi banuim ca asupra sa au fost facute presiuni din partea administratiei", a declarat Ioan Buzatu, liderul Uniuniii Sindicatelor Libere Infrastructura din Regionala CFR Brasov.

Liderul de sindicat a precizat ca toate aceste trenuri care au plecat din Brasov spre Zarnesti, Intorsura Buzaului sau Fagaras au fost oprite la prima statie de pe traseu, unde sindicalistii se aflau in greva.

"Greva a afectat mersul a 33 de trenuri de pasageri si a sase trenuri de marfa pe raza de actiune a Regionalei CFR Brasov. Trenurile de persoane au fost oprite in statii pentru a se asigura un minim de confort pasagerilor", a mai spus Buzatu.

Trenurile si-au reluat circulatia

Intarzierile inregistrate de trenurile de pasageri care urmau sa ajunga la Brasov au fost de cateva zeci de minute, cea mai mare intarziere, de 100 de minute, fiind inregistrata de Rapidul care venea de la Budapesta si trebuia sa ajunga la Bucuresti. Acest tren a fost oprit in statia Racos din judetul Brasov.

Aproape 22.000 de feroviari au participat miercuri dimineata, intre orele 7.00 si 9.00 la o greva de avertisment, nemultumiti fiind de faptul ca nu au semnat contractele colective de munca expirate la 31 ianuarie si de instabilitatea locurilor de munca.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#greva cfr motiune cenzura, #greva cfr sabotata , #tren
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
Societatile comerciale desprinse din CFR sunt mai toate cu pierderi mari iar "restructurarea" trebuie realizata foarte repede. Salariatii sunt nerealisti daca mai spera la negocierea contractelor colective de munca!