Ziare.com

Trenul Hyperion, de la Craiova la Constanta - cat costa biletele si cat face pana la mare

Joi, 31 Iulie 2014, ora 10:17

   

Trenul Hyperion, de la Craiova la Constanta - cat costa biletele si cat face pana la mare
Trenul Hyperion, fabricat la Craiova de firma Softronic, va circula, de la 1 august pana la 13 septembrie, pe ruta Craiova-Bucuresti-Constanta si retur, biletele putandu-se procura la urcare.

Radu Zlatian, consultant in cadrul Softronic, a declarat miercuri ca, din punct de vedere al costurilor, pretul unui bilet Craiova-Bucuresti este 40 lei, un bilet Bucuresti-Constanta costa 40 de lei, iar un bilet Craiova-Constanta costa 70 lei.

Cu bicicleta la mare - ce trenuri iti permit sa o transporti

"Trenul va face aproape 6 ore de la Craiova la Constanta, iar doritorii unui weekend la mare pot avea o deplasare rapida si comoda. Plecarile din Craiova sunt la 5.30 in fiecare zi, iar din Constanta la 14.20 in fiecare zi. In pofida celor sase ore de calatorie, confortul este ridicat", a spus Zlatian.

Acesta a mai declarat ca trenul este omologat intern, a trecut toate incercarile facute de Autoritatea Feroviara Romana si a fost pus in functiune conform reglementarilor legale, fiind introdus in registrul mijloacelor de transport de calatori europene, in acest moment putand rula pe caile ferate europene.

CFR trece la programul de vara - Cum circula trenurile spre litoral

"Pana acum, a fost utilizat pentru demonstratii si am reusit sa aratam ca trenul functioneaza bine, ca pasagerii sunt multumiti de confort datorita faptului ca, din punct de vedere al habitatului, in vagoane au conditii deosebite, este vorba de nivel redus de zgomote si vibratii, aer conditionat, asigurarea unor prize cu tensiune de 220 V pentru alimentarea unor aparate personale, Wi-Fi gratuit la un cost foarte scazut.

Trenul a circulat pe ruta Craiova-Bucuresti si 80% au fost locurile ocupate in permanenta, iar in weekend nu mai erau locuri", a mai afirmat Zlatian.

Trenul Hyperion a fost realizat de firma Softronic prin intermediul unui proiect cu finantare europeana.

Potrivit sursei citate, trenul este considerat un succes, iar viabilitatea produsului este demonstrata si de faptul ca acesta are avizele pentru a putea rula pe caile ferate europene.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 21260 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Frumos tren! Si in fine, preturi abordabile.

"Wi-Fi gratuit la un cost foarte scazut" :)))

Ceea ce ma impresioneaza este precizia si detaliul care pun in valoare ansamblul :))) Am sughitat de suspriza.

 

transportul feroviar este mai dezvoltat decat in Balcani

Romania are companii feroviare private care fac fata cu succes concurentei din transportul rutier. In tarile din Balcani, Bulgaria, Ucraina, Grecia acestea sunt putine la numar sau nu sunt deloc. Se observa ca CFR CALATORI NU poate face fata cu succes la cerintele pietei si clientilor din tara si de aceea aceste firme private de marfa si calatori au succes si ridica transportul feroviar la cote mai inalte. Chiar si asa suntem in urma fata de Ungaria, Polonia, Cehia pe/kilometru.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor