Numărul de cazuri Covid crește. Ce restricții pregătesc autoritățile începând din septembrie

Luni, 23 August 2021, ora 10:12
3382 citiri
Numărul de cazuri Covid crește. Ce restricții pregătesc autoritățile începând din septembrie
Numărul pacienților internați la ATI a crescut FOTO Facbook/ Spitalul militar Carol Davila

În ultimele săptămâni, numărul de cazuri Covid este în creștere, iar autoritățile discută despre eventuale noi restricții.

Acestea urmează să fie stabilite prin hotărârea de guvern de prelungire a stării de alertă, care va fi adoptată cel mai probabil pe 12 septembrie.

Arafat a precizat, într-o intervenție la Digi 24, că nu este o soluție închiderea totală a economiei. Varianta ar fi ca în anumite zone, cum ar fi cazul restaurantelor, să intre doar persoanele vaccinate:

„Nu sunt restricţii pentru cei nevaccinaţi, eu nu le văd aşa. Eu văd altfel situaţia: aici, este combinat cu economia. Să ajungi să închizi economia total, din nou, nu este o soluţie . S-au luat măsuri, s-au dat soluţii, s-a dat posibilitatea de vaccinare şi venim după asta şi ne uităm că dacă creşte ce facem, reînchidem integral restaurantele, reînchidem integral tot ce a funcţionat şi a fost închis atunci? Şi atunci, soluţia cealaltă este, pe unele zone, să ai anumite reglementări. Ok, este creştere foarte mare în oraş, atunci intră în locaţiile astea persoanele care sunt protejate sanitar, să permitem locaţiile respective să funcţioneze mai departe. Asta e o măsură de sănătate publică pe o perioadă limitată", a declarat Raed Arafat.

Transportul public este considerat activitate esenţială, acolo nu pot fi impuse restricţii, dar trebuie purtată masca de protecţie. Arafat consideră că cei care conduc mijloacele de transport în comun nu ar trebui să plece de pe loc până când toţi călătorii nu poartă masca de protecţie.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, doar școlile vor rămâne deschise până la o incidență de 6 la mie, în cazul celorlalte activități nivelurile fiind mai joase.

Cazurile de COVID-19 sunt în creștere în ultima perioadă, duminică, 22 august, s-au înregistrat 517 noi infectări.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Circulație greoaie pe Valea Oltului. Trafic cu restricții din pricina lucrărilor la ieșire din Călimănești
Șoferii care circulă pe Valea Oltului ar fi bine să se înarmeze cu multă răbdare deoarece traficul este greoi din cauza unor lucrări la ieșire din localitatea Călimănești....
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#crestere, #cazuri coronavirus Romania, #autoritati, #restrictii, #Raed Arafat , #tulpina Delta