Cat de eficient este vaccinul Johnson&Johnson impotriva tulpinii Delta. Datele transmise de companie

Vineri, 02 Iulie 2021, ora 12:05
5964 citiri
Cat de eficient este vaccinul Johnson&Johnson impotriva tulpinii Delta. Datele transmise de companie
Vaccinul Johnson&Johnson asigura protectie impotriva tulpinii Delta FOTO Pixabay

Reprezentantii grupului farmaceutic american Johnson & Johnson au anuntat joi seara ca vaccinul lor monodoza dezvoltat impotriva COVID-19 a prezentat rezultate promitatoare impotriva variantei Delta si a altor tulpini emergente ale noului coronavirus si ca acest ser asigura, de asemenea, o protectie durabila impotriva infectarilor, informeaza Reuters.

Datele medicale au aratat ca durabilitatea reactiei imunitare la recipientii vaccinului J&J a fost de cel putin opt luni, a precizat compania americana, potrivit careia acest ser are o eficienta de 85% si poate sa previna, totodata, spitalizarile si decesul.

Identificata prima data in India, Delta este pe cale sa devina varianta dominanta a noului coronavirus, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

"Datele actuale obtinute dupa opt luni de monitorizari realizate pana acum arata ca vaccinul monodoza anti-COVID-19 Johnson & Johnson genereaza o puternica reactie a anticorpilor neutralizanti, care nu se diminueaza in timp; dimpotriva, am observat o imbunatatire de-a lungul timpului", a declarat Mathai Mammen, directorul departamentului de Cercetare si Dezoltare din cadrul diviziei de medicamente a grupului J&J.

Recipientii acestui vaccin au produs anticorpi neutralizanti puternici impotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv impotriva variantei Delta, a precizat compania americana.

Varianta Delta a contribuit la cresterea brusca a cazurilor de COVID-19 in India, care a raportat cel mai mare bilant zilnic al deceselor din lume. Aceeasi varianta a obligat in iunie Guvernul Marii Britanii sa amane cu o luna redeschiderea completa a tarii.

Grupul J&J a transmis datele medicale sub forma unui material pre-print site-ului bioRxiv, inainte ca studiul sau sa fie evaluat de experti independenti prin procedura peer-review.

Si alti producatori de vaccinuri anti-COVID-19, inclusiv Pfizer-BioNTech, Moderna Inc si AstraZeneca Plc, au anuntat ca serurile lor sunt eficiente impotriva variantei cu raspandire rapida Delta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tratament promițător pentru un anume tip de cancer pulmonar, aprobat în SUA
Tratament promițător pentru un anume tip de cancer pulmonar, aprobat în SUA
Autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din SUA a aprobat vineri o nouă terapie a Johnson & Johnson în combinaţie cu alte chimioterapii pentru tratamentul de primă linie al unui...
Cătălin Predoiu susține că România ar aduce mai multă stabilitate zonei Schengen: ”Nu e corect să avem doar o integrare parţială”
Cătălin Predoiu susține că România ar aduce mai multă stabilitate zonei Schengen: ”Nu e corect să avem doar o integrare parţială”
Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat luni, înaintea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, că România ar putea aduce mai multă stabilitate zonei Schengen, ar putea...
#vaccin COVID 19, #Johnson Johnson, #tulpina delta, #eficacitate vaccin , #tulpina Delta