Varianta Delta, pe cale sa devina predominanta in SUA. Procentul mutatiei din totalul cazurilor

Vineri, 02 Iulie 2021, ora 09:21
2975 citiri
Varianta Delta, pe cale sa devina predominanta in SUA. Procentul mutatiei din totalul cazurilor
Varianta Delta se raspandeste tot mai mult in SUA FOTO Pixabay

Varianta Delta a noului coronavirus, detectata prima oara in India, reprezinta in aceasta perioada 25% din totalul noilor cazuri de COVID-19 depistate in Statele Unite, a avertizat joi directoarea Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), Rochelle Walensky, citata de EFE.

La o conferinta de presa, Walensky a declarat ca este vorba despre o varianta "hipertransmisibila" care a ajuns sa ocupe locul al doilea in clasamentul celor mai prevalente variante ale noului coronavirus detectate din Statele Unite, fiind devansata doar de varianta Alfa, detectata prima data in Marea Britanie.

Cresterea cazurilor de COVID-19 provocate de mutatia Delta ingrijoreaza autoritatile americane, care poarta discutii privind reintroducerea mastilor sanitare dupa ce comitatul Los Angeles si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) au recomandat purtarea lor in spatiile inchise, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

La randul sau, guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, a recomandat purtarea mastii ca urmare a cresterii numarului de infectari.

Principalul consilier al guvernului american in domeniul epidemiologiei, Anthony Fauci, a explicat la o conferinta de presa ca persoanele vaccinate cu schema completa "au un grad inalt de protectie impotriva noii variante" a coronavirusului.

"Prin urmare, nu este nevoie sa poarte masca, fie in interior sau in exterior", a adaugat Fauci, pe aceeasi linie cu recomandarile CDC.

Totusi, Fauci a precizat ca autoritatile la nivel local, precum cele din comitatul Los Angeles sau din statul Illinois, sunt indreptatite sa ia propriile masuri in functie de situatia epidemiologica din comunitatile lor.

Atat Fauci, cat si Walensky au declarat ca cel mai bun mod de a face fata raspandirii variantei Delta este de a continua campania de vaccinare in Statele Unite.

Directoarea CDC a reamintit totusi ca peste 1.000 de comunitati din aceasta tara au o rata de vaccinare de sub 30 %, ceea ce face ca populatia lor sa fie "vulnerabila".

Varianta Delta a noului coronavirus s-a extins in numeroase tari, fapt care starneste numeroase ingrijorari, tinand cont de capacitatea sa ridicata de transmisibilitate.

Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Cine e fotbalistul român care se apropie de câștigarea Cupei Campionilor
Echipa americană Columbus Crew, cu românul Alexandru Măţan introdus pe final, a învins formaţia mexicană Monterrey cu scorul de 2-1, miercuri, pe teren propriu, în prima manşă a...
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliția din Statele Unite a arestat zeci de studenți la demonstraţiile pro-palestiniene din campusurile universitare americane VIDEO
Poliţia a început să aresteze paşnic studenţii protestatari de la University of Southern California miercuri seara, la câteva ore după ce forţele de ordine au arestat violent la o...
#coronavirus, #SUA, #Delta, #tulpina noua covid , #tulpina Delta