De ce românii ar putea răspunde diferit la infectările cu Omicron. Previziunea medicului Beatrice Mahler

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 15:42
5081 citiri
De ce românii ar putea răspunde diferit la infectările cu Omicron. Previziunea medicului Beatrice Mahler
Medicul Beatrice Mahler FOTO: Hepta

Tulpina Omicron a virusului SARS-COV-2 ar putea avea unele particularități în România, iar autoritățile ar trebui să urmărească evoluția cazurilor de infectare.

Este semnalul de alarmă tras de medicul Beatrice Mahler, manager al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, care a transmis țara noastră este o regiune cu o populație și un sistem de sănătate aparte și, „cu siguranță, există o variație a modului în care răspundem la orice infecție, față de alte popoare”, potrivit stirileprotv.ro.

Populația îmbătrânită, comorbiditățile multiple ale românilor și deficitul de asistență medicală din unele zone ale țării - toți acești factori ar putea avea un anumit efect asupra evoluției pandemiei de Covid-19 la noi, este de părere medicul.

„De ce trebuie, noi, în România, să ne punem semne de întrebare? Pentru că avem o populație cu o durată de viață medie, cu siguranță mai mare decât în Africa de Sud. Bolile cu care noi suntem obișnuiți și antecedentele patologice ale populației din România sunt particulare și am văzut asta, din păcate, și la valurile anterioare ale pandemiei, populația României având o populație îmbătrânită și cu comorbidități multiple, cu deficit de asistență medicală în foarte multe zone din România. Am trecut prin aceste valuri cu pierderi mai multe de vieți omenești”, a declarat Mahler.

Medicul a mai spus că valul al cincilea este o certitudine.

Primele cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost deja depistate în România, o variantă care prezintă numeroase mutații și care a stârnit îngrijorare pe întreg globul. Specialiștii se așteaptă să devină dominantă în scurt timp, la care se adaugă multe necunoscute, principala fiind eficacitatea vaccinurilor în fața acestei noi provocări.

Medicul Radu Țincu, medic primar terapie intensivă - toxicologie la Spitalul Floreasca, din Capitală, a explicat pentru Ziare.com la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare. Susține că va exista ”fără discuție” o creștere a numărului de cazuri, dar punctează că încă există multe necunoscute.

”Eu cred că va exista fără discuție o creștere a numărului de cazuri cu Omicron. Vedem că e confirmată în peste 38 de țări, iar dacă ne uităm ce s-a întâmplat în Africa de Sud, la începutul lunii noiembrie erau 300 de cazuri, iar acum sunt peste 8.000, ceea ce arată transmisibilitatea extrem de ridicată a acestei variante.

Din primele date preliminare pe care le avem, dar încă nu sunt finalizate cercetările, se pare că determină forme ușoare și medii de boală, ceea ce ar reprezenta un avantaj. Datele din acest moment arată și că vaccinurile își păstrează din eficiență. Nu știm însă care este gradul de eficiență pe care aceste vaccinuri îl vor avea, însă nu vom putea vorbi de o lipsă totală de eficiență în cazul anticorpilor produși fie prin vaccinare, fie prin boală”, explică Radu Țincu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#beatrice Mahler, #omicron, #omicron romania , #Tulpina Omicron