Ziare.com

1 Mai: Se anunta aglomeratie pe litoral

Marti, 22 Aprilie 2014, ora 12:09

   

1 Mai: Se anunta aglomeratie pe litoral
Peste 50.000 de romani sunt asteptati la mare de 1 Mai, cele mai cautate statiuni fiind Mamaia si Vama Veche, potrivit autoritatilor din turism si patronatelor, care cred ca toate hotelurile de pe litoral sunt pregatite sa primeasca turisti si ca vor fi deschise la sfarsitul lunii aprilie.

"Deja 80% din locurile de cazare din statiunea Mamaia au fost contractate pentru minivacanta de 1 Mai. Litoralul este gata pentru a primi turisti si toate hotelurile, cu exceptia celor care sunt in constructie, vor fi deschise pe data de 1 Mai", a declarat Mirela Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia, afirma ca, pana la sfarsitul lunii, toate cele 25.000 de locuri de cazare disponibile in Mamaia vor fi ocupate.

Peste 30.000 de turisti sunt asteptati pe litoral in minivacanta de 1 Mai

Reprezentantii patronatelor si ai autoritatilor estimeaza, dupa evolutia rezervarilor, ca vor ajunge la mare de 1 Mai peste 50.000 de turisti, dintre care cei mai multi vor veni in Mamaia, Vama Veche si Costinesti.

Matichescu crede ca numarul mare de turisti este influentat si de decizia Guvernului de a acorda zi libera pentru bugetari vineri, 2 mai, astfel incat, cumulat cu weekendul, acestia sa aiba patru zile libere.

"Pe litoral sunt aproape 140.000 de locuri de cazare si toate unitatile vor fi deschise la 1 Mai, asa cum sunt obligate prin lege. Se vor deschide si hoteluri noi si se reabiliteaza, extind si modernizeaza unele vechi. In acest moment, proiectele hoteliere la care se lucreaza in Mamaia depasesc 70 de milioane de euro", a spus Bucovala.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 480 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor