12 milioane de turisti in Romania, numar record dupa 1990

Luni, 20 Noiembrie 2017, ora 21:55
5267 citiri
12 milioane de turisti in Romania, numar record dupa 1990
Foto: Arhiva Ziare.com

Turismul romanesc este in crestere cu aproximativ 10% in 2017, conform datelor oficiale, iar numarul total al turistilor care aleg destinatii din Romania se estimeaza ca va depasi in acest an 12 milioane, o valoare care nu a mai a fost atinsa din anul 1990.

Prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican, suustine ca si numarul turistilor straini va ajunge, de asemenea, la un record de peste 2,6 milioane.

"Turismul romanesc este in crestere in acest an, conform datelor oficiale, cu aproximativ 10%. Pe de o parte, numarul turistilor straini va ajunge la un record de peste 2.600.000, iar pe de alta parte turistii romani sunt in numar din ce in ce mai mare.

In primele noua luni ale anului 2017, numarul de turisti romani pe destinatii din Romania a crescut cu un milion, pana la 9,5 milioane. Conform tuturor estimarilor, numarul total al turistilor care aleg destinatii din Romania va ajunge in acest an la peste 12 milioane - o valoare care nu a mai a fost atinsa din anul 1990.

Interesant este ca turismul balnear este o destinatie din ce in ce mai apreciata, iar vanzarile noastre pe acest segment s-au dublat in acest an", a spus Adrian Voican, intr-un comunicat.

Cele mai cautate destinatii

Romanii au manifestat un interes in crestere pentru turismul local, la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei, principalele destinatii turistice pentru sezonul de iarna 2017 avand deja un grad de rezervare de peste 90%.

Cele mai cautate destinatii au fost Calimanesti - Caciulata, Baile Felix, Baile Govora, Valea Prahovei si Bran-Moeciu.

Pentru vara anului 2018, cu ocazia Targului de Turism al Romaniei, au inceput inscrierile timpurii, iar statiunile care conduc in topul rezervarilor sunt: Mamaia, Eforie Nord si Jupiter.

"Un interes deosebit s-a remarcat la aceasta editie a Targului de Turism al Romaniei pentru litoralul romanesc, dar si pentru unele destinatii externe, precum Turcia (Antalya), Spania, Grecia, Bulgaria, Portugalia, Croatia.

Ca destinatii noi si promovate in forta am remarcat Albania (care sigur va prinde la turistii romani), insula Samos din Grecia, Alanya - extrema estica a regiunii Antalya. De asemenea, am observat un interes mai mare pentru circuitele internationale, precum Statele Unite ale Americii, Iran, Argentina, Brazilia, Rusia si Iordania", a declarat Traian Badulescu, specialist in turism.

El a subliniat ca au existat si cateva orase din Romania care s-au promovat "destul de bine" pe fondul unui interes pentru city break-urile interne.

"Si o serie de orase din Romania s-au promovat destul de bine, turistii fiind din ce in ce mai atrasi si de city break-urile interne (chiar daca nu aleg mereu ca mijloc de transport avionul). Pe de alta parte, exista o tendinta a romanilor de a opta pentru circuite turistice interne", subliniat Badulescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#record numar turisti Romania , #turisti
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Să nu ne amăgim... Majoritatea sunt tot Români, care, încă, mai vin
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
De ce oare Ziare.com scrie marunt stirile pozitive despre Romania?