Atentie, turisti! Sfaturi internationale pentru a evita Romania

Luni, 07 Martie 2011, ora 15:13
4133 citiri
Atentie, turisti! Sfaturi internationale pentru a evita Romania
Foto: Jurnalul National

Hoti de buzunare, caini maidanezi care pot deveni agresivi, carute la drumul mare si cratere in asfalt creioneaza imaginea Romaniei in ochii strainilor, iar aceste date apar pe paginile de Internet ale ministerelor de Externe europene.

Belgienii sunt atentionati de Ministerul de Externe de la Bruxelles asupra hotilor de buzunare care opereaza in zona garilor si in locurile publice, turistii fiind sfatuiti sa nu aiba asupra lor documentele de identitate in original, ci doar copiile acestora si sa fie prudenti atunci cand platesc cu cardul la restaurant, scrie Adevarul.

"Desi in scadere, coruptia in randul politistilor ramane o problema. Calatorii sunt uneori opriti pentru control de falsi agenti de politie", atentioneaza MAE din Belgia.

Romania nu sta prea bine nici la capitolul drumuri ori respect in trafic. "Pe drumurile publice, frecvent, intr-o stare lamentabila, soferii conduc adesea imprudent", arata avertizarile.

"Seisme puternice se produc in aceasta tara (Romania, n.red), aproximativ o data la 30 de ani", informeaza MAE belgian amintind de cutremurul devastator din 1977. Daca se imbolnavesc ori sufera vreun accident grav, cetatenii sunt sfatuiti sa se intoarca in Belgia.

Pe de alta parte, ministerul elvetian de Externe atrage si el atentia asupra falsilor politisti si a drumurilor.

"Starea drumurilor este in multe locuri din Romania proasta. Un risc in plus il reprezinta vehiculele utilitare (ex. camioanele), obstacolele nemarcate si comportamentul imprevizibil al multor conducatori auto, vitele ratacite pe drum, motiv pentru care o calatorie noapte prin Romania nu este deloc indicata".

"Atentie, elvetieni, sa nu ajungeti in inchisorile din Romania pentru ca ele sunt suprapopulate si conditiile de igiena sunt deficitare", atrage atentia Berna.

Teroristi de Romania

Totodata, MAE de la Londra atentioneaza ca in Romania exista un risc terorist latent.

"Atacurile, desi putin probabile, pot fi organizate la intamplare, inclusiv in zone frecventate de straini", spun autoritatile britanice.

Ministerul de Externe de la Paris isi avertizeaza cetatenii asupra furturilor inclusiv in biserici. "Geanta trebuie tinuta in fata, evitati sa purtati rucsac sau geanta pe umar", sunt sfatuiti francezii.

Ministerul de Externe de la Roma recomanda mare prudenta, in mod special, in cartierele bucurestene Ferentari, Rahova, Obor si Pantelimon. Viata de noapte din Romania reprezinta si ea un potential pericol pentru calatorul italian.

Ministerul de la Roma recomanda cetatenilor sai sa nu accepte invitatiile facute de straini in cluburi de noapte si discoteci.

Ministerul de Externe de la Berlin remarca existenta a doar 320 de kilometri de autostrada in Romania. "Atentie la gropile din asfalt, la denivelarile de pe carosabil si de la marginea drumului. Atentie la modul nechibzuit in care circula, uneori, autobuzele si camioanele", arata Berlinul care amintind ca Romania ocupa un loc fruntas in UE la capitolul accidente rutiere mortale.

Nici la sanatate nu stam bine

MAE de la Viena lanseaza un avertisment dur in privinta sistemului de sanatate. "Din cauza igienei, instrumentarului invechit si a lipsei de medicamente, nivelul ingrijirii medicale in spitalele romanesti nu corespunde standardelor din vestul Europei", apreciaza Guvernul austriac.

De asemenea, turistii spanioli primesc un sfat similar. "Sistemul romanesc de sanatate sufera din cauza situatiei economice din tara, si, desi exista medici buni, facilitatile si instalatiile sanitare sunt deficitare in comparatie cu Europa de Vest", atentioneaza MAE de la Madrid.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#ghd de evitat romania, #mae romania , #turisti