Austria, principala destinatie externa a romanilor de sarbatori

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 18:00
1627 citiri
Austria, principala destinatie externa a romanilor de sarbatori

Principala destinatie externa a romanilor, in perioada sarbatorilor de iarna, a fost Austria, urmata in top de Bulgaria, Italia, destinatiile exotice si Grecia, a declarat, vineri, Cristian Pitulice, manager la agentia de turism Edelweiss Travel.

"Austria este o destinatie deja traditionala pentru romani. Aici, ca in fiecare an, cele mai solicitate zone au fost Salzburg (Zell am See/Valea Gastein) si Tirol (Oetztal, Zillertal, Innsbruck, Kitzbueheler Alpen, dar si zona Arlberg).

Cei mai multi romani au cumparat pachete la hotelurile de 3 si 4 stele in Austria, iar in Bulgaria peste 90% dintre turistii romani s-au orientat la hotelurile si apartamentele de 4 stele", a spus Cristian Pitulice.

Pentru un Revelion in Austria, pe arenele de schi, tarifele au inceput de la 300 de euro/7 nopti de cazare cu mic dejun la pensiuni de 3 stele sau de la 400 euro/7 nopti de cazare cu cu demipensiune la hoteluri de 4 stele.

In Bulgaria, pachetele de Revelion cu all inclusive la hoteluri de 4 stele in Bansko sau Borovets au avut preturi incepand de la 220 de euro/cazare 5 nopti in camera dubla.

Cat au cheltuit romanii de Revelion in statiunile din tara si strainatate

"Multe hoteluri de pe litoralul bulgaresc au fost deschise pe perioada revelionului, iar pana la 20 decembrie acestea au fost ocupate in totalitate. Este vorba de aproximativ 2.000 de camere dintre care 80% au fost vandute pe piata romaneasca", spune Cristian Pitulice.

In Austria, durata medie a unui pachet turistic este de sapte nopti, in special datorita faptului ca majoritatea hotelierilor din aceasta tara, din statiunile de schi, au sejururi fixe. In Bulgaria, durata medie a unui pachet turistic este de cinci nopti datorita, in special, flexibilitatii hotelierilor si touroperatorilor din aceasta tara.

"In 2014, pentru Austria fragmentarea pietei a fost si mai evidenta, ceea ce reconfirma trendul inceput acum 2-3 ani, de orientare a turistilor catre rezervarile direct la hotel sau prin operatori globali, in detrimentul rezervarilor prin agentiile de turism locale.

Totodata, se poate remarca si o divizare a pietei mai accentuata decat in anii anteriori in sensul ca turistii romani se orienteaza fie spre un tarif cat se poate de bun (chiar daca conditiile de cazare sunt modeste), fie catre pachete turistice complete (transport, cazare, transfer, schipass) ", a spus Cristi Pitulice.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Austria turisti romani, #sarbatori turism Austria, #Austria destinatie preferata romani , #turisti