Bucuresti, in topul celor mai ieftine orase din lume

Luni, 17 Iunie 2013, ora 10:41
4251 citiri
Bucuresti, in topul celor mai ieftine orase din lume
Foto: Ziare.com

Exista destinatii unde poti face multe lucruri cu numai un dolar, ceea ce este un lucru excelent atunci cand iti propui sa calatoresti cat mai mult.

Printre cele mai ieftine zece orase din lume se numara si Bucurestiul, iar in clasamentul realizat pentru luna aprilie 2013 de xpatulator.com , citat de Business Insider, se mai regasesc destinatii din Africa, Asia, dar si din Europa.

1. Thimphu, Buthan

In capitala Buthanului te poti plimba prin Muntii Himalaya, poti invata multe despre budism si poti adopta un stil de viata sanatos, in conditiile in care aici tigarile sunt ilegale, iar alcoolul este foarte scump. In afara de acesta, toate celelalte costuri sunt extrem de reduse datorita modului unic si creativ in care autoritatile incearca sa rezolve problemele cetatenilor si ale planetei.

Aici, termenul de "Produs Intern Brut" a fost inlocuit cu "Fericire Interna Bruta", ceea ce a dus la o noua paradigma economica. Autoritatile isi propun chiar sa interzica pesticidele, devenind prima tara din lume cu produse complet organice.

2. Tunis, Tunisia

In ciuda starii conflictuale din Tunisia, expertii in turism sustin ca, de fapt, aceasta este o tara in care se poate trai bine si in care te poti distra. Specialistii spun ca agresivitatea nu se indreapta niciodata spre turisti, care se simt intotdeauna in siguranta in Tunisia, iar viata de noapte este extraordinara, in timp ce sistemul de sanatate este extrem de ieftin.

3. Managua, Nicaragua

In prezent, Nicaragua este o destinatie preferata de milioane de turisti, care isi petrec timpul vizitand vulcanii care formeaza Insula Ometepe si arhitectura coloniala din Leon si Granada, dar si navigand pe Pacific.

4. Bucuresti, Romania

Resedinta pentru doua milioane de persoane si al 11-lea cel mai mare oras din Uniunea Europeana, in Bucuresti, alcoolul, alimentele si sistemul de sanatate au costuri "foarte reduse", considera expertii straini, care spun ca Romania contemporana este un punct de intalnire pentru diferitele culturi ale trecutului si prezentului.

De la romani la saxoni, turci si slavi, Romania este locul in care Estul se intalneste cu Vestul. Printre multele evenimente istorice ale tarii, unul dintre cele mai cunoscute este legat de legenda lui Dracula, care a pornit de la metodele bizare de executie. Totodata, jurnalista Anne Merritt sustine ca romana este o limba usor de invatat.

5. Sofia, Bulgaria

Specialistii afirma ca Bulgaria este sora din sud a Romaniei, cele doua tari avand mentalitati foarte asemanatoare. Ambele au devenit membre UE in 2007 si in fiecare dintre ele turistii se pot bucura de o multime de activitati in aer liber, cum ar fi plaja pe malul Marii Negre, schiatul sau pescuitul in Dunare.

6. Alger, Algeria

Instabilitatea politica si economica din Algeria a curatat tara de vizitatori in ultima perioada, coruptia, guvernarea defectuoasa si activitatile militantilor extremisti fiind in floare. Cu toate aceste, preturile sunt mici, iar Guvernul incearca sa puna accent pe ingrijirea atractiilor turistice. Expertii considera ca sunt multe lucruri frumoase de vazut in Algeria, in special cele sapte monumente protejate de UNESCO.

7. Calcutta, India

India este o tara a diversitatii, cu peste 400 de limbi diferite si o multume de lucruri de facut: snowboard pe Himalaya, navigatie pe rauri sau distractie in cluburile din Calcutta. Cu toate ca alimentele sunt foarte ieftine, multi dintre indieni traiesc intr-o saracie lucie, insa pentru turisti Calcutta este o mina de aur.

8. Kathmandu, Nepal

Nepalul este o tara foarte mica, dar se poate lauda cu Everestul, cel mai inalt pisc din lume. De asemenea, pentru cei care nu sunt alpinisti profesionisti exista o sumedenie de trasee montane de o frumusete rara. In capitala Kathmandu traiesc aproape un milion de oameni, dintre care un sfert se afla la limita subzistentei, iar rata somajului era de 46% in 2008. Totusi, Nepalul este cu certitudinte un loc de vizitat, sustin expertii.

9. Islamabad, Pakistan

Pakistanul va fi, peste cativa ani, un loc minunat in care sa traiesti, insa nu si acum, din cauza gruparilor teroriste. Regiunea Kashmir este una dintre cele mai conflictuale zone ale tarii.

Hyderabad, India

Oras al contrastelor, Hyderabad este un loc al perlelor si al mahalalelor, 23% din localnici traind in acestea. Desi sunt multe lucruri interesante de vazut, aici "saracia este de neacceptat".

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#orase ieftine, #Bucuresti orase ieftine, #cele mai ieftine orase, #turism ieftin , #turisti