Cat au cheltuit romanii de Revelion in statiunile din tara si strainatate

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 16:27
1689 citiri
Cat au cheltuit romanii de Revelion in statiunile din tara si strainatate
Foto: newsbv

Aproape 111.000 de romani au petrecut Revelionul in statiunile din tara, in urcare cu 15% fata de anul anterior, si au cheltuit circa 95 de milioane de lei, in crestere tot cu 15%.

De asemenea, si numarul celor care au ales destinatii din strainatate a fost mai mare cu 30%, respectiv 10.000 de turisti, potrivit FPTR.

"Acestia au cheltuit in afara tarii, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, in crestere cu 70% fata de anul anterior", potrivit estimarilor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervari www.RezEx.ro si a unui sondaj aplicat in randul operatorilor din turism.

Evolutia a fost influentata de "puntea" zilelor libere dintre Craciun si Revelion, mentinerea tarifelor, atat in tara cat si in strainatate, ofertele propuse de agentii, hoteluri, pensiuni, restaurante si cluburi, respectiv faptul ca romanii au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste cheltuielile aferente vacantelor, arata FPTR.

Record pe litoral de Revelion: Au fost cei mai multi turisti din ultimii 50 de ani

In Romania, cele mai mari cresteri s-au inregistrat pentru zonele montane, acestea atragand 25.000 de turisti. Totodata, 30.000 de persoane au platit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orase ale Romaniei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior.

"In zonele rurale, turistii au fost in numar de 29.000 anul acesta, in timp ce 26.000 au ales sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare, pentru litoral au optat doar 600 de persoane, iar pentru Delta Dunarii doar 100. (...) In ceea ce priveste tarifele percepute in perioada sarbatorilor, se constata ca acestea nu s-au modificat fata in anul anterior, cu exceptia Deltei Dunarii si a zonelor rurale, unde se constata o crestere a tarifelor de 3%", conform FPTR.

In ceea ce priveste destinatiile externe, cele mai solicitate au fost, ca si la finalul anului 2012, Austria, Bulgaria, Grecia si Turcia.

"Anul acesta se constata o crestere a cererii pentru destinatiile exotice, datorata unui numar mare de zile libere ce permite deplasari in destinatii indepartate si a schimbarii mentalitatii romanilor, care au inceput sa renunte la economii in ceea ce priveste vacantele. O mare parte dintre romanilor si-au cumparat servicii turistice folosind sisteme de rezervari online, de aceea numarul turistilor individuali, care nu apeleaza la servicii de turism organizat prin agentii, este in continua crestere, insa numarul acestora nu poate sa fie apreciat", noteaza reprezentantii federatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Revelion turisti statistica, #revelion romani tara strainatate, #Revelion petrecut tara strainatate , #turisti
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Pontaxe, ce zici: "...au cheltuit circa 95 de milioane de lei,"
Poza turad
turad
rank 5
Asta-i criza?