Cati sunt si de unde vin turistii straini de pe litoral

Joi, 01 August 2013, ora 21:04
3479 citiri
Cati sunt si de unde vin turistii straini de pe litoral

Cei mai multi vizitatori straini inregistrati in structurile turistice cu functiuni de cazare (hoteluri, sate de vacanta si vile), respectiv 157.039 persoane, au venit din Germania, Italia si Franta, reprezentand 20,8% din totalul celor 754.845 turisti de peste hotare, potrivit datelor referitoare la primul semestru din 2013, comunicate joi de catre Institutul National de Statistica (INS).

In perioada mentionata, la hoteluri, sate de vacanta si vile din Romania au mai poposit si 43.596 turisti din Ungaria, 41.848 - din Marea Britanie, 40.872 - din SUA, 36.039 - din Israel si 26.881 - din Austria. Din Spania si Polonia, in structurile de cazare turistica au fost inregistrate 26.606 persoane si, respectiv, 24.014.

Un clasament al celor mai atractive zone turistice situeaza pe primul loc Capitala si orasele-resedinta de judet, avand circa 583.842 vizitatori straini in hoteluri si alte unitati similare de cazare.

In hotelurile, vilele si satele de vacanta din statiunile montane s-au oprit 55.122 turisti straini, in cele aflate in statiunile balneare - 12.285, iar cazarea din zona litorala, mai putin orasul Constanta, a retinut 9.773 vizitatori de peste hotare, in prima jumatate a acestui an.

Potrivit INS, in primul semestru din 2013, la punctele de frontiera au fost inregistrate 3,458 milioane de sosiri ale vizitatorilor straini, in crestere cu 0,6% fata de perioada similara a anului trecut. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari europene (94,0%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 60,4% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri au fost din Ungaria (32,3%), Bulgaria (24,4%), Germania (9,3%), Italia (7,2%), Polonia (4,9%) si Austria (4,4%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost de 5,323 milioane, in primele sase luni din acest an, marcand o crestere cu 2,7%, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 76,3% din numarul total de plecari.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#turisti straini Romania, #turisti straini litoral romanesc, #turisti straini litoral , #turisti