Ziare.com

Ce drepturi au turistii pe litoral

Joi, 17 Iulie 2014, ora 22:50

   

Ce drepturi au turistii pe litoral
Operatorii economici care au in administrare plaje pe litoralul romanesc sunt obligati sa puna 30% din suprafata la dispozitia turistilor care vor nu vor sa inchirieze sezlonguri, spune Marius Dunca, presedintele ANPC.

"Trebuie sa inteleaga si operatorii economici care au plaje in administrare ca trebuie sa respecte legea. 30% din toata suprafata trebuie sa asigure pentru turistii care vin si vor sa faca plaja pe prosop sau pe cearceaf", a declarat acesta, joi, la Digi24, precizand ca suprafata respectiva trebuie sa aiba "deschidere si la mare, si spre uscat".

De asemenea, turistii au si alte drepturi pe care operatorii economici de pe litoral trebuie sa le respecte, lucru care nu se prea intampla, dupa cum reiese din controalele efectuate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Astfel de la 1 iunie si pana in prezent ANPC a primit 65 de reclamatii, a efectuat 292 controale, a dat 188 de amenzi in valoare de 299.500 de lei si 21 de avertismente.

Printre deficientele constatate se numara: produse alterate, lipsa preturilor, lipsa afisarii gramajului sau comercializarea de alimente fara elemente de identificare si caracterizare in limba romana.

ANPC este prezenta pe litoral in perioada 1 iunie - 31 august, cu cate 6 comisari in cadrul comandamentului litoral - Mamaia, Neptun si Costinesti, turistii putand sa isi exprime nemultumirile cu privire la serviciile oferite de operatorii economici.

"Daca nu respecta legea, atunci venim cu sanctiuni contraventionale si cu masuri complementare de oprire sau incetare a prestarii serviciilor", a mai precizat seful ANPC.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1662 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor