Ce drepturi au turistii pe litoral

Joi, 17 Iulie 2014, ora 22:50
4582 citiri
Ce drepturi au turistii pe litoral

Operatorii economici care au in administrare plaje pe litoralul romanesc sunt obligati sa puna 30% din suprafata la dispozitia turistilor care vor nu vor sa inchirieze sezlonguri, spune Marius Dunca, presedintele ANPC.

"Trebuie sa inteleaga si operatorii economici care au plaje in administrare ca trebuie sa respecte legea. 30% din toata suprafata trebuie sa asigure pentru turistii care vin si vor sa faca plaja pe prosop sau pe cearceaf", a declarat acesta, joi, la Digi24, precizand ca suprafata respectiva trebuie sa aiba "deschidere si la mare, si spre uscat".

De asemenea, turistii au si alte drepturi pe care operatorii economici de pe litoral trebuie sa le respecte, lucru care nu se prea intampla, dupa cum reiese din controalele efectuate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC).

Astfel de la 1 iunie si pana in prezent ANPC a primit 65 de reclamatii, a efectuat 292 controale, a dat 188 de amenzi in valoare de 299.500 de lei si 21 de avertismente.

Printre deficientele constatate se numara: produse alterate, lipsa preturilor, lipsa afisarii gramajului sau comercializarea de alimente fara elemente de identificare si caracterizare in limba romana.

ANPC este prezenta pe litoral in perioada 1 iunie - 31 august, cu cate 6 comisari in cadrul comandamentului litoral - Mamaia, Neptun si Costinesti, turistii putand sa isi exprime nemultumirile cu privire la serviciile oferite de operatorii economici.

"Daca nu respecta legea, atunci venim cu sanctiuni contraventionale si cu masuri complementare de oprire sau incetare a prestarii serviciilor", a mai precizat seful ANPC.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#plaja privata prosop lege, #drepturi turisti litoral , #turisti