Ce-si uita turistii in hotelurile din Romania: O rochie de mireasa, un papagal si 150.000 de euro

Marti, 01 Iulie 2014, ora 23:15
5429 citiri
Ce-si uita turistii in hotelurile din Romania: O rochie de mireasa, un papagal si 150.000 de euro
Foto: HotelGuru.ro

Multora dintre noi li se intampla sa isi uite diverse obiecte in camere de hotel, insa unii turisti cazati in unitatile din Romania au lasat in urma lucruri care nu par a fi usor de uitat, si anume jucarii sexuale, o rochie de mireasa, chiar un papagal.

Un studiu realizat de portalul de rezervari online HotelGuru.ro si remis Ziare.com de catre Travel Communication arata ca 7% dintre turistii cazati la hotelurile din Romania isi uita in camere obiecte personale, mai mult sau mai putin valoroase.

Sondajul, care a avut la baza un esantion de peste 100 de proprietari de hoteluri din intreaga tara, a scos la iveala ca, in cele mai multe cazuri, turistii uita in unitatile de cazare haine (64 de mentionari) si obiecte de ingrijire personala (59 de mentionari).

Ce mai uita britanicii la hotel

Graba sau neatentia ii face, de asemenea, sa lase in camere bani, aparatura electronica, bijuterii sau documente. Un singur proprietar de hoteluri si pensiuni dintre cei chestionati a afirmat ca niciun turist nu a uitat ceva.

De asemenea, 29,7% dintre cei care au raspuns sondajului au declarat ca li se intampla ca oaspetii lor sa isi uite actele de identitate in camera sau la receptie.

Laptopuri, bijuterii si parfumuri

S-au gasit si obiecte valoroase ramase in camerele de hotel, printre care se numara laptopuri, tablete electronice, bijuterii, parfumuri si haine de firma.

Nici la capitolul bani romanii nu au fost mai atenti, numerosi respondenti afirmand ca turistii au uitat in camera portofele cu bani. Cea mai mare suma gasita a fost de 8.000 de euro. Intr-un hotel din Moieciu, un turist a lasat chiar o geanta cu 150.000 euro, revenind ulterior dupa ea.

In ceea ce priveste lucrurile mai putin obisnuite uitate de turistii romani in camerele de hotel, proprietarii de unitati de cazare sustin ca au gasit jucarii sexuale, un papagal, o rochie de mireasa, un catel sau o haina de blana.

In cazurile in care se confrunta cu obiecte uitate, majoritatea unitatilor de cazare aleg sa anunte turistul pentru a si le recupera (59,4%). De asemenea, perioada de pastrare a acestor obiecte, in eventualitatea recuperarii, a variat de la o saptamana la 3-6 luni. Desi unii proprietari le pastreaza, convinsi ca vor fi revendicate, altii aleg ca, dupa o anumita perioada, sa le doneze.

Sondajul a fost realizat in luna iunie 2014, chestionarele fiind transmise catre peste 1.700 de structuri de cazare si avand aproximativ 150 de respondenti, respectiv hoteluri si pensiuni.

D.T.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#obiecte uitate hotel, #obiecte uitate hotel Romania, #turisti obiecte uitate hotel , #turisti