Cele mai dezamagitoare destinatii din Romania, dar pline de turisti

Joi, 24 Octombrie 2013, ora 19:31
3457 citiri
Cele mai dezamagitoare destinatii din Romania, dar pline de turisti
Foto: Arhiva

Un sondaj realizat recent indica faptul ca cele mai dezamagitoare destinatii din Romania se numara chiar printre cele mai populare. In clasament se afla locuri precum statiunea Mamaia, Castelul Bran si Baile Felix.

Astfel, la intrebarea "Care credeti ca este cea mai supraestimata destinatie turistica din Romania?" cei mai multi dintre participantii la sondaj au raspuns statiunea Mamaia, potrivit cluj.travel.

Peste 25% dintre cei chestionati sunt de parere ca Mamaia este o destinatie dezamagitoare, desi este una dintre cele mai vizitate statiuni de pe litoralul romanesc. Anul acesta, in Mamaia si-au petrecut vacanta cu 5% mai multi turisti decat anul trecut.

Numar record de turisti pe litoral: In Mamaia nu mai sunt nici locuri de cazare

Managerul agentiei City Tours&Events, Traian Almasan, a explicat ca statiunea este "genul de loc pe care ori il iubesti, ori il urasti".

"Ca sa fiu sincer, si eu am avut anumite rezerve in vara aceasta, cand am stat cu un grup de turisti straini acolo, dar spre marea mea surprindere, a fost neasteptat de bine. Mamaia este scumpa, pentru cine isi permite turismul de party", a completat acesta.

Pe locul al doilea in topul celor mai dezamagitoare destinatii se claseaza Castelul Bran, obiectiv indicat de 12% din respondenti. La aceasta opinie a condus faptul ca tarifele de aici sunt mari, iar atractiile nu sunt tocmai autentice, tinand cont de faptul ca mobilierul a fost inlocuit cu piese care nu mai au legatura cu istoria.

Castelul Bran atrage mai multi turisti decat Pelesul

"Branul este 'vandut' ca si 'Castelul lui Dracula', dar, in afara de multele suveniruri, majoritatea kitsch-uri chinezesti din afara castelului, nimic de aici nu are de a face cu Vlad Tepes, cu credinta populara in strigoi sau cu Bram Stoker. E ca si cum ai duce copiii in Finlanda la satul lui Mos Craciun si le-ai zice acolo ca el nu exista", a spus Almasan.

Totodata, litoralul Marii Negre, in totalitatea sa, este a treia destinatie dezamagitoarea, votata de 11,3% dintre participantii la sondaj, iar pe urmatoarele locuri se situeaza Baile Felix si Baile Herculane.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#destinatii urate Romania, #destinatii dezamagitoare Romania, #turism Romania , #turisti