CNN ofera 9 motive pentru a vizita Bucurestiul, "una dintre cele mai promitatoare capitale din UE"

Marti, 16 Mai 2017, ora 18:48
9076 citiri
CNN ofera 9 motive pentru a vizita Bucurestiul, "una dintre cele mai promitatoare capitale din UE"
Foto: Ziare.com

Bucurestiul este unul dintre orasele lumii care atrage turisti de peste tot, precum si atentia unora dintre cele mai importante institutii de presa.

Marissa Tejada scrie, intr-un articol pentru CNN, despre "9 motive pentru a vizita capitala Romaniei".

"Zilele cand era cunoscut drept 'Micul Paris' poate ca au trecut de mult, dar asta nu inseamna ca zilele de glorie ale Bucurestiului au trecut de asemenea", noteaza autoarea.

Aceasta scrie ca orasul continua sa se redefineasca, imbinand istoria sa legendara cu identitatea moderna si adaugand ca, desi la prima vedere arhitectura pare ametitoare, de fapt este un amestec fascinant.

Printre blocurile din perioada comunista sunt cladiri bizantine, biserici vechi de secole si case in stilul Art Nouveau, care alcatuiesc "una dintre cele mai promitatoare capitale din Uniunea Europeana", mai scrie autoarea.

Parcurile orasului, muzeele si Centrul Vechi sunt evidentiate de Tejada, care trece in revista si alte motive pentru a vizita Bucurestiul acum.

Un Centru Vechi intinerit

Bucurestiul este locul unde calatori si comercianti s-au intalnit inca din secolul al XV-lea, iar Centrul Vechi a supravietuit distrugerilor lui Nicolae Ceausescu, pentru a construi viziunea sa privind o noua capitala socialista.

Dupa o perioada in care au fost parte a unui cartier saracacios, cladirile Centrului Vechi au fost restaurate usor, iar strazile cu piatra cubica au fost transformate intr-una dintre cele mai "vii" zone ale vietii de noapte din Europa. Aici se gasesc librarii, teatre, restaurante si cafenele, care contribuie la farmecul zonei.

Trecutul princiar al Contelui Dracula

Aici, autoarea aminteste de o alta cladire din Centrul Vechi, respectiv Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche. Candva palat rezidential al printilor valahi, inclusiv Vlad Tepes, palatul a avut mereu legaturi regale.

Aici au avut loc si incoronari ale printilor Tarii Romanesti, iar in muzeu sunt expuse obiecte vechi gasite printre ruine. In plus din Bucuresti se poate pleca intr-un tur de doua zile catre Peles si Bran, cele mai cunoscute castele ale tarii.

Marele Palat al Parlamentului

Desigur ca acest obiectiv nu poate lipsi de pe nicio lista. Turistii sunt fascinati de monstruoasa cladire ridicata de Nicolae Ceausescu, pe care dictatorul n-a mai apucat sa o vada terminata. Cea mai grea cladire din lume, cea mai mare din Europa si a doua cea mai mare din lune, dupa Pentagon, acestea sunt cateva dintre recordurile Casei Poporului.

Insa tot aceasta cladire este "castigatoare" la categoriile imensitate si kitsch, dovezi ale scandalosului lux pe care Ceausescu si l-a imaginat pentru sine, mai noteaza autoarea.

Concertele la Ateneul roman

O noapte la Ateneul roman inseamna sa te bucuri de Filarmonica George Enescu in una dintre cele mai impunatoare cladiri din secolul XIX din Bucuresti. Sursa citata da detalii despre constructia din apropierea Muzeului National de Arta, atat din interiorul sau, cat si din exterior.

Frumoasa Biserica Stavropoleos

Construita in secolul XVIII de calugarul Ioanichie Stratonikeas, biserica este mica, pasnica si frumoasa, fiind ridicata in stil brancovenesc.

Ramasitele "Micului Paris"

Inflorit in perioada regelui Carol I, Bucurestiul a fost cunoscut odata drept "Micul Paris", datorita faptului sa monarhul a "importat" arhitecti francezi pentru multe dintre cladirile de aici. Insa mare parte a muncii acelor arhitecti a fost distrusa de socialisti.

Totusi, pe Calea Victoriei au ramas cateva cladiri si monumente elegante din perioada Belle Epoque, adica sfarsitul secolului XIX - inceputul secolului XX. Spre exemplu, Palatul Cantacuzino, unde se gaseste actualul Muzeu George Enescu, iar CNN mai enumera si Arcul de Triumf, replica mai mica a originalului din Paris.

The Telegraph face reclama Romaniei, de Ziua Independentei: Iata ce lucruri nu stiai despre aceasta tara

Un muzeu exterior inegalabil

Este vorba despre Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti", care se intinde prin impaduritul Herastrau. Vizitatorii pot vedea circa 300 de cladiri traditionale, inclusiv case taranesti si biserici, toate fiind aduse din sate din toata tara.

Kilometri de parcuri

Bucurestiul are numeroase parcuri frumoase, dintre care cel mai vechi este Cismigiul, ce dateaza de la jumatatea secolului al XIX-lea. Apoi, sa nu uitam de Herastrau si Parcul Carol, care este considerat cel mai frumos, aici aflandu-se si Mormantul Eroului Necunoscut.

Posibil cea mai frumoasa librarie a Europei

Carturesti Carusel, aflata intr-o frumoasa cladire din secolul XIX, restaurata, este considerata de catre sursa citata una dintre cele mai uimitoare librarii din lume. A fost deschisa in anul 2015 si contine mai mult de 10.000 de carti si 5.000 de albume si DVD-uri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#CNN motive vizitat Bucuresti, #CNN atractii Bucuresti, #Centrul Vechi atractie Bucuresti, #turisti Centrul Vechi Bucuresti , #turisti