1 decembrie - Romania, taram de vis: Care sunt cele mai frumoase locuri din tara noastra? - Sondaj Ziare.com

Duminica, 01 Decembrie 2013, ora 16:49
20157 citiri
1 decembrie - Romania, taram de vis: Care sunt cele mai frumoase locuri din tara noastra? - Sondaj Ziare.com
Foto: Ziare.com

Romania are nenumarate peisaje care iti taie respiratia, locuri spectaculoase care ii atrag atat pe romani, cat si pe straini, privelisti incredibile pentru cei care iubesc natura.

Indiferent de cat de greu ar fi sa ajungem la ele, din cauza drumurilor sau a faptului ca sunt greu accesibile, din cauza timpului sau a perioadei din an, toate aceste locuri sunt repere geografice si turistice pentru orice roman.

Delta Dunarii - comoara UNESCO

Delta Dunarii este singura rezervatie naturala din Romania inclusa in patrimoniul UNESCO, in anul 1991. A doua delta ca marime si cea mai bine conservata din Europa este casa a sute de specii de pasari, printre care pelicanul si cormoranul, dar si zeci de specii de peste de apa dulce, in mai mult de 20 de ecosisteme. Cu o suprafata de aproape 3.500 de kilometri patrati pe teritoriul Romaniei, Delta Dunarii ocupa aproape jumatate din judetul Tulcea.

Muntii Fagaras - "Alpii Transilvaniei"

Denumiti "Alpii Transilvaniei", Muntii Fagarasi sunt cei mai inalti din Romania, cu cele mai inalte trei varfuri din tara noastra - Moldoveanu, Negoiu si Vistea Mare. Aflat intre Transilvania si Muntenia si marginit la vest de defileul Oltului, masivul este cel mai mare din Romania, iar mare parte din el se afla in judetul Arges. Judetul este legat de Sibiu prin spectaculosul Transfagarasan, ce urca pana la o altitudine de 2.042 de metri pe versantii Fagarasilor, lasand in urma lacul si barajul Vidraru sau cascada Balea.

Muntii Apuseni - tinutul pesterilor

Desi altitudinea maxima nu depaseste 1.849 de metri, in Muntii Bihor, Apusenii domoli au nu doar peisaje usor accesibile cu masina, ci si o serie de pesteri (Scarisoara, Ursilor, Vantului, Meziad, Huda lui Papara, Ghetarul de la Focul Viu), fiind cel mai recomandat loc pentru amatorii de speologie. De asemenea, Cheile Turzii si ale Rametului, rezervatia naturala Padis si Cetatile Ponorului va pot atrage in acesti munti din vestul Romaniei. Si nu uitati de Tara Motilor!

Muntii Piatra Craiului - parc national din 1938

Aflati intre Fagaras si Bucegi, intre judetele Arges si Brasov, Muntii Piatra Craiului are un parc national de aproape 15 kilometri patrati, care a fost infiintat in urma cu trei sferturi de secol, fiind cel mai vechi din tara, alaturi de cel din Muntii Retezat. Cheile si Pestera Dambovicioara, Marele Grohotis, varful La Om sau culoarul Rucar-Bran ce se desfasoara la poalele sale fac din Piatra Craiului unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Romania. Aventurierii pot da aici peste Garofita Pietrei Craiului, floarea de colt sau capra neagra.

Muntii Rodnei - cate un pic din Maramures si Bucovina

Arie protejata de interes national, Parcul Muntii Rodnei este cel de-al doilea loc din Romania inclus in programul UNESCO "Omul si Biosfera". Cu o suprafata de aproape 47 de kilometri patrati, parcul se afla in centrul zonei Muntilor Rodnei, in judetele Maramures, Suceava si Bistrita-Nasaud. Varful Pietrosul Rodnei este cel mai inalt, iar aici se gaseste una dintre cele mai cunoscute cascade din Romania, Cascada Cailor, dar si Lacul Iezer, unic datorita conturului sau, care seaman foarte mult cu al Romaniei.

Lacurile glaciare din Muntii Retezat

Parcul national Retezat, al doilea infiintat in anul 1938 si al doilea din programul UNESCO "Omul si Biosfera", cuprinde peste 80 de lacuri glaciare, cel mai mare dintre acestea fiind Bucura, cu o suprafata de 9 hectare si peste jumatate de kilometru lungime. Lacul se afla sub varful Peleaga, cel mai inalt din Muntii Retezat si unul dintre cele 35 de varfuri de peste 2.000 de metri altitudined de aici. Tot aici se afla si cel mai adanc lac glaciar din Romania, Zanoaga, cu o adancime maxima de 29 de metri.

Lacul Balea - perla Carpatilor

Aflat in Muntii Fagaras, in judetul Sibiu, Lacul Balea este poate cel mai celebru si mai popular din tara, aflat la o inaltime de 2.034 de metri. Aici se construieste de cativa ani hotelul de gheata, iar turistii se pot bucura de traseul Transfagarasanului, dar si de o priveliste fantastica a Transilvaniei. In plus, lacul se afla la distante aproximativ egale de cele mai inalte varfuri montane din tara, Moldoveanu si Negoiu.

Lacul Rosu si Cheile Bicaz

Aflat in judetul Harghita, Lacul Rosu este un lac de baraj natural, format in urma cu peste 175 de ani. Legendele din jurul sau il fac foarte atractiv printre turisti, in timp ce Cheile Bicazului, aflate in apropiere, la granita cu judetul Neamt, sunt poate cele mai frumoase formatiuni de acest fel din tara noastra. Ambele locuri fac parte din rezervatia naturala Cheile Bicazului-Hasmas si se afla pe drumul dintre orasele Gheorgheni si Bicaz.

Cheile Nerei - lacurile si cascadele ascunse

Aflate in judetul Caras-Severin, Cheile Nerei sunt de o frumusete salbatica, si datorita faptului ca accesul cu masina este foarte limitat in zona. Nu foarte cunoscute, "izolate" in partea de sud-vest a tarii, Cheile Nerei se intind pe aproximativ 20 de kilometri. Lacurile Ochiul Beiului si Dracului, canioanele, pesterile, precum si cascada Bigar, numita una dintre cele mai frumoase din lume sunt minunile intalnite in acest loc. Cele mai apropiate localitati sunt Sasca Romana si Sopotu Nou.

Dunarea la Cazane

Dupa intrarea in tara noastra, Dunarea se ingusteaza intre munti, astfel ca vartejurile create dau impresia ca fluviul "fierbe", ca in niste cazane uriase. Clisura Dunarii ofera de asemenea o priveliste extraordinara si un traseu alergand odata cu fluviul. In afara de Cazanele Mari si cele Mici, in zona se gaseste si statuia lui Decebal, sculptata in stanca.

Lista peisajelor si a locurilor naturale din Romania este insa mult mai lunga. Avem 14 parcuri nationale, dintre care unul deja inclus in patrimoniul UNESCO si doua in programul UNESCO, 17 parcuri naturale si sute de rezervatii naturale. Cele mai multe parcuri nationale si naturale se gasesc in judetele Caras-Severin si Hunedoara - cate 4 in total, iar cele mai multe rezervatii naturale in judetul Bihor - 61.

Dincolo de liste si cifre, ramane un lung sir de locuri unice din Romania, munti, lacuri, defilee, parcuri si rezervatii, poate mii de locuri fara indoiala frumoase. Va invitam la vot si va intrebam care loc sau peisaj natural din Romania este cel mai frumos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cele mai frumoase peisaje Romania, #cele mai frumoase locuri Romania, #Delta Dunarii cel mai frumos loc, #peisaje munti Romania , #turisti
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Lamulti ani Romania, multa sanatate tuturor cu inima romana!
Poza janvaljean
janvaljean
rank 5
ROMANIA este: Gradina Maicii Domnului