Big Brother pentru turisti - STS va sti unde si cat ai fost cazat

Joi, 23 August 2012, ora 22:39
4764 citiri
Big Brother pentru turisti - STS va sti unde si cat ai fost cazat

Un program contestat de hotelieri, care implica inregistrarea turistilor in timp real la cazare, va fi implementat si gestionat de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), potrivit unui proiect de ordonanta de guvern elaborat de MDRT.

In luna ianuarie, Federatia Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) ceruse Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), intr-o scrisoare, sa nu introduca Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor (SIET), pentru ca acesta ar aduce deservicii industriei, informeaza Mediafax.

In plus, s-ar incalca intimitatea turistilor, pentru ca se va sti in orice moment cine si unde e cazat.

In schimb, MDRT a explicat ca sistemul va ajuta atat la acumularea de date statistice, cat si la combaterea evaziunii fiscale. In plus, potrivit ministerului, prin corelarea informatiilor furnizate de SIET, persoanele care au savarsit infractiuni si sunt urmarite national sau international vor putea fi reperate mai usor.

Conform noului proiect de act normativ, MDRT va avea acces la date anonime, respectiv numar de innoptari, numar de persoane cazate, pe care le va pune la dispozitie Institutului National de Statistica pentru cercetare statistica, iar Ministerul Administratiei si Internelor va avea acces si la datele personale.

Fisa de anuntare a sosirii si plecarii turistilor, pastrata 3 ani

La intrarea in vigoare a proiectului, structurile de cazare vor fi obligate sa asigure la sosirea turistilor completarea formularului "Fisa de anuntare a sosirii si plecarii turistilor".

Completarea fiselor de anuntare a sosirii si plecarii turistilor se face de catre fiecare turist in momentul sosirii, pe baza actelor de identitate.

Fisele de anuntare a sosirii si plecarii turistilor, completate si semnate de turistii cazati, se preiau, impreuna cu actele de identitate, de catre receptioneri, care sunt obligati sa confrunte datele din fise cu cele din actul de identitate, sa semneze fisele pentru confirmarea completarii corecte a acestora si sa restituie imediat actele de identitate turistilor.

Raspunderea pentru completarea corecta a fiselor de anuntare a sosirii si plecarii turistilor revine receptionerilor, care au obligatia informarii turistilor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si obtinerii consimtamantului turistilor in acest sens.

Aceste fise se intocmesc intr-un exemplar, se grupeaza in ordine alfabetica si raman in cadrul structurii de primire turistica la dispozitia organelor de politie, cu termen de arhivare trei ani, cu respectarea prevederilor legale referitoare la protectia datelor cu caracter personal. Obligatia de a asigura aceste formulare revine proprietarilor sau administratorilor structurilor de primire turistice.

Administratorii structurilor de cazare sunt obligati sa inregistreze turistii cazati in sistemul SIET, dupa verificarea de catre receptioner a datelor inscrise in actul de identitate cu cele completate in fisa de anuntare a sosirii si plecarii. Inregistrarea se face prin introducerea in SIET a datelor inscrise in fisa de anuntare a sosirii si plecarii turistilor.

Personalului unitatilor de cazare ii este interzis sa dea relatii si informatii cu privire la sejurul turistilor, fara acordul acestora, cu exceptia datelor referitoare la legalitatea sederii lor, solicitate de reprezentantii autorizati ai Politiei sau ai autoritatii administratiei publice centrale responsabila in domeniul turismului.

Procedura ramanerii peste noapte

Vizitarea turistilor in structurile de primire turistice este admisa cu conditia ca vizitatorul sa anunte receptia si ca acordul celui care urmeaza sa fie vizitat sa fie primit.

Vizitatorul poate ramane peste noapte in camera turistului vizitat numai dupa anuntarea receptiei, completarea fisei de anuntare a sosirii si plecarii turistilor, inregistrarea in SIET si in documentele de evidenta ale structurii, in vederea achitarii contravalorii cazarii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sistem supraveghere turisti, #Serviciu Telecomunicatii Speciale turism, #turisti fise sosire plecare, #Sistem Integrat Evidenta Turisti SIET , #turisti
Comentarii
Poza maxi
maxi
rank 5
In ce an suntem?~
Poza klok
klok
rank 1
stim, d-aia mergem in cercuri in calatorii ...