Ziare.com

Continua reabilitarea plajelor de pe litoral - cat costa si de unde vin banii

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 18:41

   

Continua reabilitarea plajelor de pe litoral - cat costa si de unde vin banii
Proiectul privind reabilitarea plajelor de la malul marii, in valoare totala de 3,4 miliarde de lei, va putea fi demarat, dupa ce Guvernul a aprobat, luni, indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investitii.

"Proiectul privind 'Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020) ' are o durata de realizare a investitiei de 36 de luni si este impartit in doua etape. In prima etapa, cu o valoare de peste 1 miliard de lei, se vor realiza lucrari in zonele Stavilare (Edighiol, Periboina), Mamaia, Tomis, Agigea si Eforie. In cea de-a doua etapa vor fi efectuate lucrari in zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn si zona 2 Mai", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Potrivit sursei citate, finantarea investitiei se va realiza, pentru prima etapa, din Fondul de coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse constituite legal. Pentru etapa a doua urmeaza sa fie identificate surse de finantare legale.

Distractie si bronz printre utilaje si muncitori: Santierele de pe litoralul romanesc

"Prin implementarea proiectului se va realiza protectia litoralului Marii Negre pe teritoriul Romaniei de efectele eroziunii costiere, prin dezvoltarea unui program de lucrari specifice care au in vedere reabilitarea si protejarea liniei tarmului, a terenurilor adiacente si a ecosistemelor de uscat si marine.

De asemenea, se urmareste protejarea infrastructurii economice si a obiectivelor sociale periclitate de procesele de eroziune marina. Totodata, se va implementa un program integrat de monitorizare a zonei costiere care sa vina in sprijinul operatiunilor si lucrarilor de intretinere, pe termen mediu si lung (30 de ani).

Realizarea proiectului, prin marirea zonelor de plaja, va duce la cresterea potentialului turistic si la cresterea numarului de turisti si vizitatori in aceste zone", se mai arata in comunicatul Guvernului.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2982 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Reabilitare fără o faleză-Lungo Mare corespunzătoare, măcar la

Mamaia, care cel puțin intre hotelurile Malibu și Parc este intreruptă de un birt cu podine din lemn aruncate pe nisip?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor