Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Continua reabilitarea plajelor de pe litoral - cat costa si de unde vin banii

Luni, 19 Septembrie 2016, ora 18:41
4475 citiri
Continua reabilitarea plajelor de pe litoral - cat costa si de unde vin banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Proiectul privind reabilitarea plajelor de la malul marii, in valoare totala de 3,4 miliarde de lei, va putea fi demarat, dupa ce Guvernul a aprobat, luni, indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investitii.

"Proiectul privind 'Reducerea eroziunii costiere Faza II (2014-2020) ' are o durata de realizare a investitiei de 36 de luni si este impartit in doua etape. In prima etapa, cu o valoare de peste 1 miliard de lei, se vor realiza lucrari in zonele Stavilare (Edighiol, Periboina), Mamaia, Tomis, Agigea si Eforie. In cea de-a doua etapa vor fi efectuate lucrari in zonele Costinesti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia-Venus-Aurora, Mangalia-Saturn si zona 2 Mai", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Potrivit sursei citate, finantarea investitiei se va realiza, pentru prima etapa, din Fondul de coeziune prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse constituite legal. Pentru etapa a doua urmeaza sa fie identificate surse de finantare legale.

Distractie si bronz printre utilaje si muncitori: Santierele de pe litoralul romanesc

"Prin implementarea proiectului se va realiza protectia litoralului Marii Negre pe teritoriul Romaniei de efectele eroziunii costiere, prin dezvoltarea unui program de lucrari specifice care au in vedere reabilitarea si protejarea liniei tarmului, a terenurilor adiacente si a ecosistemelor de uscat si marine.

De asemenea, se urmareste protejarea infrastructurii economice si a obiectivelor sociale periclitate de procesele de eroziune marina. Totodata, se va implementa un program integrat de monitorizare a zonei costiere care sa vina in sprijinul operatiunilor si lucrarilor de intretinere, pe termen mediu si lung (30 de ani).

Realizarea proiectului, prin marirea zonelor de plaja, va duce la cresterea potentialului turistic si la cresterea numarului de turisti si vizitatori in aceste zone", se mai arata in comunicatul Guvernului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reabilitare plaje, #refacere plaje, #reabilitare plaje cost , #turisti
Comentarii