Cum vrea Romania sa atraga turisti rusi pe litoralul nostru si in Delta Dunarii

Marti, 02 Februarie 2016, ora 23:08
4649 citiri
Cum vrea Romania sa atraga turisti rusi pe litoralul nostru si in Delta Dunarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Asociatiile de turism din Romania vor sa atraga turisti rusi pe litoralul nostru si in Delta Dunarii, prin oferirea unui program cu tarife speciale.

Pentru a promova litoralul romanesc, o delegatie a Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica (FAPT) si Asociatiei Litoral-Delta Dunarii (ALDD) a mers zilele trecute intr-o vizita la Moscova, a informat, marti, presedintele celor doua organizatii, Corina Martin.

"O propunere prin care reusim, probabil, sa atragem pentru inceput cateva mii de turisti, in lunile mai si septembrie, pe o varianta adaptata pentru turistii rusi a programului 'Litoralul pentru toti', pe care ALDD il deruleaza deja de 9 ani.

Un program cu tarife foarte atractive, probabil in jur de 10 euro de persoana cazare pe noapte, pentru sejururi de o saptamana, asa cum ni s-a propus. Vorbim de 20 de euro pe o camera, judecand insa ca turistii rusi sunt foarte buni consumatori de servicii turistice optionale. Vorbim despre masa, shopping, tururi si excursii optionale pe care le vor consuma aici, in judetul Constanta, pe litoral, si in Delta Dunarii", a declarat, intr-o conferinta de presa, Corina Martin.

Mamaia, Ibiza Europei de Est - e in Top 3 destinatii europene pentru petreceri si litoral

Potrivit acesteia, turoperatorii rusi au solicitat ca in ofertele turistice din Romania sa fie incluse hoteluri de 4 si 5 stele.

"S-a discutat, in general, de nevoia de a selecta hoteluri foarte bune, cu servicii de calitate, vorbim de hoteluri de 4 si 5 stele in general, vorbim si de pachete pentru All Inclusive, vorbim insa si de o nisa de turisti cu bugete foarte mari, pentru vacante de lux de aceasta data, turisti individuali, si nu vorbim doar de litoral si Delta Dunarii. Vorbim si despre Bucuresti, Transilvania, de zonele Brasov, Sibiu, Sighisoara", a precizat reprezentanta FAPT.

Delta Dunarii nu e doar pentru vanatori si pescari

Potrivit vicepresedintelui ALDD si presedinte al Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii (APTDD), Dragos Gociman, turoperatorii rusi cu care delegatia romana s-a intalnit au inteles ca Delta Dunarii nu inseamna o destinatie doar pentru vanatori si pescari.

"In Delta Dunarii este o puternica comunitate de rusi lipoveni si cred ca turistii rusi se vor simti foarte bine (...) barierele de vorbire se vor trece foarte usor. (...) Mahnirea mea este ca asa cum nu era cunoscut litoralul romanesc, nici Delta Dunarii nu era cunoscuta.

Le-am explicat ca Delta Dunarii nu este o destinatie exclusiva pentru vanatori si pescari. (...) Pachetele Delta Dunarii - litoral cred ca vor avea un real succes pe piata rusa. Ei au inteles ca Delta Dunarii inseamna aventura, exotism, relaxare, au inteles ca in Delta Dunarii vor simti ca traiesc", a afirmat Gociman.

Atasatul Consulatului General al Federatiei Ruse la Constanta, Vladimir Nechaev, a spus ca litoralul romanesc poate fi o destinatie preferata de turistii rusi daca acestora li se ofera anumite conditii.

"Litoralul romanesc este foarte atractiv pentru rusi, dar ei vor servicii de calitate inalta, ei vor ca fiecare material, o carte, un meniu, sa fie traduse in limba rusa si, bineinteles, ghizii care vorbesc limba rusa. Si, totodata, vorbesc despre transport direct de la aeroport catre hotel. (...) Romania nu a fost bine promovata pe piata ruseasca", a afirmat Nechaev, mentionand, referitor la statiunea Mamaia, ca cluburile de aici si statiunea in sine pot atrage multi turisti rusi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#turisti rusi litoral, #turisti rusi Delta Dunarii , #turisti