Cum ajungem la mare: De la avionul privat Uber, pana la trenul cu bilet de doar 14 lei

Marti, 12 Iulie 2016, ora 08:31
16227 citiri
Cum ajungem la mare: De la avionul privat Uber, pana la trenul cu bilet de doar 14 lei
Foto: Facebook/Uber

Drumul pana la mare cu masina a fost un calvar in ultimele doua weekenduri, cand pe Autostrada Soarelui au avut loc mai multe accidente care au ingreunat circulatia, iar soferii au stat ore intregi in coloana.

Insa exista si alte variante de a ajunge pe litoral, iar unele se pot dovedi chiar mult mai avantajoase.

Poti merge la mare cu trenul - CFR Calatori are mai multe oferte, asa ca un drum din Bucuresti poate ajunge si la 14 lei - sau, de ce nu, chiar cu avionul, insa aceasta optiune este pentru cei dispusi sa scoata din buzunar mai multi bani.

Cu trenul:

In mod normal, un bilet la pret intreg din Bucuresti pana in Constanta si retur costa 105 lei, la clasa a II-a, iar durata calatoriei variaza de la doua ore la doua ore si 40 de minute, in functie de ora la care pleci.

Insa CFR Calatori a lansat mai multe oferte in sezonul estival, astfel ca drumul din Capitala pana la mare si retur poate costa chiar mai putin de 30 de lei. Este vorba despre oferta Minigrup 2-5 pentru tineri si familii, care vine cu reduceri de pana la 25%.

De exemplu, pentru un grup de zece tineri, cu rezervare online, biletul din Bucuresti pana la Constanta, cu Trenul Tineretului (Regio), costa 14,21 lei de persoana, iar pentru un grup de trei - tariful de persoana este de 27,53 lei. Poti afla mai multe informatii despre aceste reduceri de pe site-ul CFR Calatori.

De asemenea, compania de transport feroviar a introdus recent Biletul de weekend, prin care poti ajunge la mare din Bucuresti cu doar 23 de lei.

Un drum pana la mare cu trenul costa doar 23 de lei, dar cu o conditie

Totusi, pentru a beneficia de reduceri, conditia este sa iti iei bilet de tren pentru mai multe weekenduri in aceeasi luna. Poti opta pentru doua, trei sau patru weekenduri, iar ultima varianta iti aduce o reducere 35%, adica un pret de 23 de lei pe ruta Bucuresti-Constanta, cu un tren Regio.

Exista si un tren privat, Hyperion, care circula pe ruta Craiova-Bucuresti-Constanta. In doua ore si zece minute ajungi din Capitala la malul marii, iar pretul unui bilet dus-intors este de 80 de lei.

Cu avionul:

Nici Tarom, nici companiile aeriene private de linie din Romania nu au zboruri intre Bucuresti si Constanta. Insa cei care au vrut neaparat sa zboare pana la mare au avut la dispozitie, pe 18 iunie, o cursa privata pusa la dispozitie de Uber.

Utilizatorii Uber si-au putut comanda, prin aplicatia UberJet, o cursa cu avionul pana pe litoral, care a costat 500 de lei dus-intors. Aeronavele private cu patru locuri, ale companiei Regional Air Services, au decolat de pe aeroportul Baneasa si au aterizat pe aeroportul Tuzla, langa Constanta, de unde pasagerii, printre care s-a numarat si Delia, au fost transportati la Mamaia.

"Au fost operate mai multe zboruri catre mare in acea zi, cu avioane Diamond DA 42, unele dintre cele mai moderne aparate de zbor existente in tara", au declarat reprezentantii Uber pentru Ziare.com.

UberJet a fost disponibil doar pe data de 18 iunie. Vor mai fi astfel de curse, dar nu se stie momentan cand.

Cu masina:

Cei care se duc la mare cu masina trebuie sa se inarmeze cu rabdare, pentru ca in ultimele doua weekenduri s-a circulat foarte greu pe Autostrada Soarelui. Doar sambata au avut loc patru accidente in care au fost implicate 23 de masini, doua persoane fiind ranite.

Un accident cu trei autoturisme s-a produs pe A2 si duminica, atunci s-au format si cozi de sute de metri la statia de taxare de la Fetesti.

Pentru ca spre Constanta se merge dimineata cu lumina soarelui in fata, trebuie marita distanta intre masini pentru evitarea accidentelor, ii sfatuiesc politistii pe soferi.

"Nu opriti nejustificat pe banda de urgenta! In cazul unei pene sau defectiuni tehnice, porniti luminile de avarie, echipati-va cu vesta reflectorizanta, scoateti pasagerii din autovehicul in afara partii carosabile si amplasati triunghiurile reflectorizante, unul dupa celalalt, la distante mai mari", mai recomanda agentii rutieri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#avion Uber mare, #tren mare preturi, #autostrada mare accidente, #Uber avion privat litoral , #litoral