De ce a fost blocat pe Youtube clipul facut de Guvern pentru promovarea Romaniei

Joi, 21 Martie 2019, ora 12:29
11991 citiri
De ce a fost blocat pe Youtube clipul facut de Guvern pentru promovarea Romaniei
Foto: captura Facebook

Ministerul Turismului a transmis clarificari referitoare la faptul ca Pro TV a blocat difuzarea pe Youtube a noului clip de promovare turistica a Romaniei, pentru incalcarea drepturilor de autor.

Institutia sustine ca detine toate drepturile si a oferit explicatii despre aceasta situatie. La randul sau, televiziunea a cerut scuze pentru confuzia produsa din cauza unei proceduri automate.

La o incercare de accesare a linkului pe Youtube apare urmatorul mesaj: "Videoclipul nu este disponibil. Acest videoclip cuprinde continut de la ProTV SRL, care a blocat difuzarea acestuia in tara ta invocand drepturile de autor".

Initial, informatia despre acest videoclip era promovata pe site-ul Guvernului la sectiunea Stiri sub numele de "Noul clip de promovare turistica a Romaniei". Joi, postarea nu se mai afla pe site-ul Guvernului.

Clipul se regaseste in continuare pe pagina de Facebook a Ministerului Turismului, unde a fost lansat duminica seara.

Reactia Ministerului Turismului

La solicitarea Ziare.com, Ministerul Turismului a transmis clarificari, precizand ca detine toate drepturile de autor pentru clip.

"In urma preluarii filmului de catre o televiziune in cadrul jurnalelor de stiri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei institutii mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune sa incarce propriile stiri cu drepturi de autor.

Din aceasta cauza, in urma unei verificari automate realizate de Youtube, procedura standard in cazul tuturor video-urilor uploadate pe platforma, au fost identificate aceleasi imagini in surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video sursa si a mentinut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursa", a transmis ministerul.

Reprezentantii institutiei sustin ca in urma unei notificari trimise catre Youtube si Pro TV intreaga situatie a fost deblocata.

"Ministerul Turismului detine toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a Romaniei, nicio alta entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film!

Cu acest prilej, Ministerul Turismului face un apel catre toti reprezentantii mass-media si catre toate persoanele care au difuzat informatia eronata potrivit careia ministerul nu ar detine drepturile de autor ale clipului sa verifice informatiile inainte de a le face publice, principiu valabil pentru orice informatie de interes public!", se arata in comunicatul institutiei.

La randul sau, Pro TV si-a cerut scuze pentru situatia aparuta.

"Confirmam pe aceasta cale ca drepturile de autor ale videoclipului apartin integral Ministerului Turismului, iar eroarea intampinata a rezultat dintr-o procedura automata a YouTube privind protejarea drepturilor de autor. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate", a transmis Pro TV.

A.G.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#clip promovare Romania plagiat, #clip promovare Romania , #turisti