De ce nu vin turisti la Galati? Viceprimar: Pentru ca nu gasesc "droguri, sex si pacanele"

Marti, 16 Octombrie 2018, ora 10:53
7632 citiri
De ce nu vin turisti la Galati? Viceprimar: Pentru ca nu gasesc "droguri, sex si pacanele"
Foto: Arhiva Pixabay

In ciuda faptului ca este al doilea port romanesc, dupa Constanta si cel mai mare de la Dunare, Galatiul nu este prea vizitat de turisti si atunci cand acestia coboara aici o fac doar pentru a urca in autocare si pentru a merge catre Republica Moldova.

"Este adevarat ca ne plange inima. Daca e, va spun si sa raspund la intrebarea ce fac autoritatile, eu nu as face mare lucru. As pune un singur banner undeva, la intrarea dinspre Braila-Galati, si sa spun acolo 'Welcome to Galati, welcome to Paradise' (Bine ati venit in Galati, bine ati venit in Paradis! - n.red.) ", a declarat vicepremierul Picu Roman pentru ProTV.

Viceprimarul spune ca a vizitat mai multe porturi din Germania si Olanda si a ajuns la concluzia ca Galatiul este ocolit de turisti pentru ca nu exista "droguri si sex si pacanele".

"Numitorul comun pentru turism este un cocteil format din trei ingrediente numite asa: sex, droguri si cazinouri. Noi nu ne putem sa ne transformam in agenti de circulatie si sa stam pe mijlocul Dunarii si sa spunem: 'trageti la mal.' Cine nu vrea sa inteleaga si merg spre alte zone, unde ii asteapta, ca in celelalte porturi, droguri si sex si pacanele, e treaba lor daca nu inteleg ce inseamna aceasta Dunare magnifica", a spus Roman.

Leontin Serbanescu, reprezentantul unei agentii de turism, crede ca un prim pas ar fi ca autoritatile sa instaleze macar un ghiseu de informare turistica.

"Din pacate, au fost autoritati locale care nici acum nu reusesc sa inteleaga ca e foarte important chiar daca nu reusesti sa organizezi un program turistic in portul respectiv, sa iti faci simtita prezenta. De multe ori le-am spus primarilor, putini la numar cei care s-au interesat, e foarte simplu sa aduci o ghereta, un punct de informare mobil, nu e foarte mare investitia.

Aduci o ghereta, iti prezinti orasul, poti sa oferi gratuit niste harti, poti sa oferi niste informatii despe orasul respectiv. Asta e un punct de inceput de plecare. Din pacate, nicaieri in Romania, nu se intampla lucrul asta", a declarat Serbanescu.

Viceprimarul recunoaste ca ar fi nevoie macar de un ghiseu de informare turistica, dar asteapta ca salvarea sa vina din mediul privat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Galati turisti sex droguri, #Galati viceprimar sex droguri , #turisti