Doi turisti slovaci au ramas blocati in masina dupa ce drumul spre Muntii Retezat s-a rupt

Marti, 25 Iulie 2017, ora 22:46
3637 citiri
Doi turisti slovaci au ramas blocati in masina dupa ce drumul spre Muntii Retezat s-a rupt
Foto: Arhiva Pixabay

Doi turisti de cetatenie slovaca au ramas blocati, marti seara, in autoturism, in Muntii Retezat, dupa ce drumul de acces si un podet au fost distruse de precipitatiile abundente care au crescut debitul paraului din vecinatate.

"Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Iancu de Hunedoara al judetului Hunedoara a fost solicitat, prin numarul de urgenta 112, sa intervina pe drumul ce face legatura intre localitatea Campul lui Neag si cabana Buta, unde, din cauza precipitatiilor abundente, Paraul Lazar a distrus un podet si aproximativ 100 de metri din drum", arata intr-un comunicat ISU Hunedoara.

Potrivit sursei citate, la fata locului s-au deplasat o autospeciala cu tractiune 4x4, precum si o autospeciala de prima interventie si comanda din cadrul Detasamentului de Pompieri Petrosani, o autospeciala din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Hunedoara, un echipaj de salvatori montani din cadrul Salvamont Hunedoara, precum si un buldoexcavator din cadrul administratiei publice locale Uricani.

"In momentul ajungerii fortelor de interventie la fata locului, turistii nu prezentau afectiuni medicale, refuzand sa paraseasca autoturismul. Astfel, la momentul actual, administratia publica locala desfasoara actiuni de amenajare a unei cai de acces provizorie care sa poata asigura accesul autoturismului", potrivit ISU Hunedoara.

ISU Hunedoara recomanda persoanelor care desfasoara activitati in zonele montane sa acorde maxima atentie drumurilor de acces pe care se deplaseaza precum si conditiilor meteorologice, cu atat mai mult cu cat in aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate si dupa o perioada mai mare de timp.

Citeste si ce a lasat in urma vijelia, marti, in Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#turisti slovaci blocati muntii Retezat, #sosea distrusa Retezat vijelie, #turisti blocati Retezat vijelie , #turisti