Dracula are o problema - turistii straini il iubesc, romanii il urasc

Miercuri, 17 Iulie 2013, ora 23:41
3915 citiri
Dracula are o problema - turistii straini il iubesc, romanii il urasc

Turismul din Romania se bazeaza, orice s-ar spune, si pe legenda lui Dracula, pe care strainii il asociaza cu tara noastra. In schimb, romanii nu sunt atat de incantati de aceasta asociere...

Legendele cu vampiri ar avea originea in aparitiile corpurilor aflate in descompunere, in timpul plagilor care au devastat Europa in Evul Mediu, iar legenda joaca un rol important in folclorul din regiunea Balcanilor, unde se desfasoara si actiunea romanului lui Bram Stoker, "Dracula", publicat pentru prima oara in anul 1897, scrie International Business Times.

Povestea a fost respusa in numeroase filme si constituie o baza pentru fictiunea moderna cu vampiri si, chiar daca actiunea romanului are loc in Transilvania, Stoker n-a vizitat niciodata acest loc. Si, cat timp acest tinut este sortit sa fie pentru totdeauna asociat cu continutul prevestitor de rau al cartii, oamenii care traiesc in Transilvania nu sunt prea incantati de legatura cu Dracula.

Intr-adevar, incercarile oficialilor romani de a exploata legenda nu s-au bucurat niciodata de sustinerea publicului. Guvernul a esuat in gasirea de investitori pentru a lansa un parc tematic al lui Dracula, de peste 15 milioane de dolari, langa Bucuresti, in urma cu mai mult de un deceniu.

Parcul a fost apoi mutat in Transilvania, insa nici acolo proiectul nu a avut succes, probabil deoarece Vlad Tepes - personajul care ar fi inspirat mitul - este venerat ca un erou care a luptat pentru independenta fata de Imperiul Otoman si nu este nicidecum vazut drept un vampir insetat de sange, mai noteaza sursa citata.

Discovery: Cel mai vestit vampir din lume, Dracula, reinviat de romani (Video)

Conducerea Federatiei Romane de Turism condsidera insa ca perceptia publica s-a schimbat, iar turismul generat de Dracula in Transilvania ar putea aduce mari avantaje economiei nationale.

In acest fel, turistii ar urma sa fie ademeniti in tara si in special "intr-un loc atat de obscur incat multi cred ca este fictiv - Transilvania", care pare a fi cea mai promitatoare destinatie turistica din tara, in ciuda unor ani de opozitie fata de "turismul pentru vampiri" din partea localnicilor deranjati.

Ramane insa de vazut daca incercarea actuala de a atrage turisti straini si de a crea o legatura de nesters intre Romania si Dracula va functiona. Daca ar fi sa ne luam dupa istorie, insa, blestemul contelui Dracula ar putea impedica din nou eforturile, incheie International Business Times.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dracula turism Romania, #Transilvania turism Dracula, #turisti straini atrasi Dracula , #turisti