Grecia vrea sa atraga turistii romani de lux

Duminica, 06 Mai 2012, ora 14:32
1468 citiri
Grecia vrea sa atraga turistii romani de lux

Grecia va promova, incepand cu acest an, resorturi de lux pe piata romaneasca, dupa ce autoritatile elene au observat o crestere a numarului de romani care isi pemit vacante scumpe, a declarat agentiei presedintele Organizatiei Elene de Turism (EOT), Konstantinos Zikos.

"Exista un numar foarte mare de turisti romani care au ramas la destinatiile traditionale, Halkidiki si Pieria. Romanii vin foarte mult cu masina in Grecia, pentru ca este mai ieftin.

Deci costul total pe turist este mediu spre jos. Dar exista si un segment mic, care cheltuieste foarte mult. Cererea romanilor pe segmentul de lux a inceput sa creasca si incercam si noi tot mai mult sa sprijinim acest gen de turism", a spus Zikos.

Guvernul MRU, la bilant: Ce a facut Turismul in 87 de zile

Presedintele EOT a aratat ca in Grecia sunt locatii de lux chiar si in Halkidiki, dar mai ales in Creta, Rhodos si Corfu.

"Exista hoteluri, locatii in Grecia, in care poti plati si 3-5.000 de euro pe noapte. Se pot face insa si pachete mai ieftine pentru turistii de lux. In Romania exista un segment de turisti care isi permit si au un potential foarte mare. Am vazut in Bucuresti si pe litoral masini foarte scumpe, ceea ce imi demonstreaza apetitul romanilor pentru lux", a adaugat oficialul EOT, care a vizitat ultima data Romania la sfarsitul lunii aprilie.

Din acest motiv, Grecia va incepe in urmatoarele luni sa promoveze turismul de lux in Romania, in special prin clipuri care vor fi difuzate pe internet.

"Cand vad ca exista promovare pentru destinatii scumpe gen Dubai sau Maldive, inseamna ca exista persoane care isi permit sa cheltuiasca. Destinatiile de lux din Grecia nu se compara cu cele din Dubai, pentru ca acolo, in primul rand, nu exista mare. Daca vrei sa mergi intr-un New York care este construit in desert, fara verdeata, fara nimic, poti sa te duci. Dar daca vrei alta experienta, unde sa combini luxul, cultura si religia, vii in Grecia", a mai spus Zikos.

Desi statisticile oficiale elene arata ca numarul turistilor romani in Grecia a scazut anul trecut cu 13%, la 223.000 de persoane, seful turismului grecesc afirma ca numarul real al romanilor care au vizitat Grecia in 2011 este de circa 300.000, similar cu cel din anul precedent.

Programul de guvernare al lui Ponta nu multumeste jucatorii din turism

"Stiu aceste statistici. Exista si alte sosiri de turisti straini, inclusiv romani, care nu au fost incluse in aceste statistici. O agentie din Romania poate vinde circuite comune, Grecia si Turcia. Noi estimam o stagnare fata de 2010 si estimam numarul real al turistilor romani la circa 300.000", a precizat Zikos.

Potrivit acelorasi statistici elene, Grecia a primit anul trecut 16,4 milioane de turisti straini, cu 9,5% mai mult decat in anul precedent.

Citeste si:
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
”Locotenentul” lui Dan Voiculescu, numit șef în compania care administrează drumurile din România
Ministerul Transporturilor a decis luni, 27 septembrie, revocarea Marianei Ioniţă de la conducerea Companiei de Drumuri (CNAIR) şi înlocuirea acesteia cu inginerul Cristian Pistol, consilierul...
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Ministrul care va demisiona astăzi din guvernul condus de Florin Cîțu. Ce reproșuri îi sunt aduse premierului
Adrian Oros a anunţat marţi dimineaţa, 28 septembrie, că îşi va părăsi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizând că "pentru premierul Florin Cîţu,...
Sursa: MEDIAFAX