Gura Humorului: Doi turisti rataciti au petrecut noaptea intr-un copac

Duminica, 23 August 2009, ora 16:31
1727 citiri
Gura Humorului: Doi turisti rataciti au petrecut noaptea intr-un copac

Doi turisti care s-au ratacit, sambata seara, intr-o zona muntoasa si impadurita din apropierea orasului suceavean Gura Homului, si-au petrecut noaptea intr-un copac, de frica animalelor salbatice.

Cei doi turisti au anuntat, sambata seara, la ora 21.00, prin apel la numarul unic de urgenta 112, ca s-au ratacit intr-o padure din zona orasului Gura Humorului, cerand sprijinul autoritatilor.

Un echipaj de jandarmi din cadrul Postului Montan Gura Humorului, dotat cu un ATV, i-a cautat pana la ora 1.00, tinand legatura telefonic cu persoanele ratacite, insa atunci actiunea de salvare a fost intrerupta deoarece era ingreunata din cauza intunericului, a terenului accidentat si a lipsei reperelor de orientare, a informat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Suceava, capitanul Bogdan Cornaci.

In timpul noptii, jandarmii au tinut legatura prin telefon cu turistii rataciti, monitorizand starea acestora si dandu-le sfaturi privind adapostirea in zona montana.

Actiunea de cautare a fost reluata in jurul orei 5.00, de doi jandarmi si un lucrator al Cantonului Silvic Piatra Pinului, cautarea desfasurandu-se pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri, pana la orele 9.30, cand persoanele in cauza au fost gasite pe raza Cantonului Silvic Gainesti.

Cele doua persoane, sot si sotie, cu varsta de 42 si, respectiv, 38 de ani, cetateni romani cu domiciliul in SUA, au plecat, sambata dupa-amiaza, de la casa lor de vacanta din cartierul Voronet din Gura Humorului, spre partia de schi din apropiere.

La un moment dat au gresit drumul si au mers aproximativ 9 kilometri pe un drum forestier spre localitatea Gainesti. S-au abatut de la traseu si s-au ratacit intr-o zona accidentata si, pentru ca nu au reusit sa revina la drumul forestier, au solicitat sprijin printr-un apel la 112. Fiind informati de jandarmi despre prezenta in zona a animalelor salbatice, cei doi turisti au petrecut noaptea intr-un copac.

"Jandarmii montani recomanda turistilor sa nu abordeze trasee necunoscute sau pe timp nefavorabil, sa aiba asupra lor echipament adecvat si lanterne, sa foloseasca numai traseele marcate si sa apeleze cu incredere la jandarmii montani si la membrii Salvamont.

In cazul in care se ratacesc, daca dispun de mijloace tehnice de comunicare, turistii trebuie sa anunte imediat acest lucru, deoarece, dupa lasarea intunericului, actiunile de cautare sunt dificile", a avertizat Bogdan Cornaci, purtator de cuvant al IJJ Suceava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#turisti rataciti dormit copac, #turist rataciti Gura Humorului , #turisti