In ce-si pune Romania speranta sa atraga turisti straini? Intr-un film animat!

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 12:35
3390 citiri
In ce-si pune Romania speranta sa atraga turisti straini? Intr-un film animat!

Un film animat care a avut incasari uriase in toata lumea, in numai cateva saptamani, ar putea atrage turisti din lumea intreaga in Romania.

Potrivit lui Dan Matei Agathon, presedintele Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii, succesul mondial al filmului animat "Hotel Transylvania" da Romaniei ocazia de a promova brandul turistic Dracula in lumea intreaga.

"Avem astfel inca o dovada a importantei acestui mit si a capacitatii lui de a mobiliza atentia oamenilor din intreaga lume. Toata aceasta frenezie legata de Dracula si intretinuta episodic prin productii cinematografice de top trebuie transformata in turisti pentru Romania. Daca ne impiedicam de pudibonderii false si nu profitam de brandul turistic Dracula, Romania are de pierdut o reclama mondiala oferita gratis de Hollywood, asadar si milioanele de fani Dracula care ar putea vizita tara noastra in cautarea acestui personaj de legenda", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Filmul de animatie Hotel Transylvania, record de incasari pe septembrie (Video)

Fostul ministru al Turismului a adus in discutie circuitul turistic Discover Dracula Tour, care "vine in intampinarea acestor turisti care vor dori sa vada cu ochii lor locurile de bastina ale lui Dracula".

"La nivelul opiniei publice romanesti, exista inca o rezerva fata de promovarea acestui brand, in ciuda faptului ca si-a dovedit perenitatea si puterea de seductie asupra oamenilor din intreaga lume. Pana nu vom renunta la ezitarile si timiditatile din interiorul tarii, nu vom putea dezlantui forta acestui mit care ar schimba efectiv la fata turismul romanesc si l-ar propulsa mai mult decat orice alta investitie.

Spre deosebire de opinia publica romaneasca, inca divizata in privinta utilitatii brandului Dracula, toti observatorii straini sunt de acord ca acest brand ar fi salvator pentru turismul romanesc si sunt uimiti de faptul ca nu-l utilizam pe scara larga si la toate nivelurile posibile", mai noteaza Agathon.

Filmul animat "Hotel Transylvania" a avut incasari de peste 150 de milioane de dolari, in toata lumea, la numai trei saptamani de la lansare. Printre cei care isi imprumuta vocile personajelor animate se numara Steve Buscemi, Selena Gomez si Adam Sandler, care a primit rolul lui "Dracula".

Pe langa folosirea cuvintelor Transilvania si Dracula, care fac trimitere la Romania, actiunea filmului animat se desfasoara intr-un castel care este desenat dupa Castelul Corvinilor, din Hunedoara.

F.N.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Dan Matei Agathon Hotel Transylvania, #Hotel Transilvania turism Romania, #Romania turisti lumea intreaga, #Romania atragere turisti , #turisti
Comentarii