INS: Din ce tari au venit cei mai multi turisti straini in Romania

Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 19:14
3197 citiri
INS: Din ce tari au venit cei mai multi turisti straini in Romania
Foto: citynews.ro

Tara noastra a primit mai multi turisti cu 5,8% in noiembrie 2013, in comparatie cu perioada similara a anului trecut, potrivit unor statistici publicate, luni, de Institutul National de Statistica (INS).

De asemenea, innoptarile in Romania au crescut cu 8,2%, ajungand pana la 1,4 milioane de persoane. Totusi, numarul turistilor straini a scazut cu 1%, aceeasi situatie fiind si in cazul turistilor romani care au plecat in strainatate. Numarul acestora a scazut cu 1,6%.

De la inceputul anului trecut pana in luna noiembrie, atat sosirile, cat si innoptarile in unitatile de cazare au crescut cu 3,1%, respectiv 0,6%, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012.

Romanii, pe locul doi ca numar intre turistii straini ai orasului bulgar Veliko Tarnovo

In pensiuni si hoteluri s-au cazat, in noiembrie 2013, aproape 580.000 de persoane, dintre care turisti romani au fost 78,1%, in timp ce vizitatorii straini au fost in in proportie de 21,9%. Procentajele sunt asemanatoare cu cele din noiembrie 2012.

In ceea ce priveste sosirile turistilor straini in unitatile de cazare, cea mai mare pondere au detinut-o cei din Europa (79,1% din total turisti straini), iar dintre acestia 85,7% au fost din tarile membre ale Uniunii Europene.

Durata medie a sederii in luna noiembrie 2013 a fost de 2,6 zile la turistii romani si de doua zile la turistii straini.

Cati sunt si de unde vin turistii straini de pe litoral

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au totalizat 525.000, in noiembrie 2013, in scadere cu 1%, fata de noiembrie 2012.

Majoritatea vizitatorilor straini au provenit din Europa, respectiv 93,6%, dintre care 63,1% au fost din Uniunea Europeana.

Dintre statele UE, cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (33,8%), Bulgaria (27,0%), Germania (8,0%), Italia (6,7%), Polonia (4,6%) si Austria (4,1%).

De asemenea, plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, in noiembrie 2013, au totalizat 795.000, in scadere cu 1,6%, comparativ cu luna noiembrie 2012.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#turisti Romania, #turisti straini Romania, #tari turisti straini Romania, #turism Romania crestere , #turisti
Comentarii