Iti petreci Revelionul la munte? Vezi unde se poate schia

Joi, 31 Decembrie 2015, ora 15:27
2017 citiri
Iti petreci Revelionul la munte? Vezi unde se poate schia
Foto: Arhiva Ziare.com

Cei care petrec sarbatorile de iarna la munte pot schia in conditii bune atat pe zapada naturala cat si artificiala.

La Sinaia, pe partiile din Valea Dorului si Valea Soarelui, este zapada naturala, iar partiile pentru copii si incepatori de la Azuga sunt acoperite cu zapada artificiala. Conditii bune de schiat sunt si la Poiana Brasov si Paltinis, informeaza Mediafax.

In statiunea Sinaia, la 2000 de metri altitudine in Masivul Bucegi, stratul de zapada naturala este de aproximativ o jumatate de metru.

La Azuga au fost puse in functiune tunurile de zapada si se poate schia pe partiile Cazacu Scoala si Cazacu Incepatori, dar si pe nada transportoare a partiei Sorica, destinata copiilor.

Statiunea Busteni este singura de pe Valea Prahovei unde nu se poate schia. Administratorii domeniului schiabil Kalinderu au pus in functiune tunurile de zapada, insa partia nu este practicabila.

In Poiana Brasov, stratul de zapada masoara 30-40 centimetri si sunt conditii bune de schi in partea superioasa a Masivului Postavarul, fiind puse in functiune si tunurile de zapada.

Partea superioara a Masivului Postavarul, partiile Drumul Rosu, Kanzel, Lupului, Subteleferic, Sulinar sunt intr-o stare foarte buna, stratul de zapada masurand intre 30 si 40 de centimetri.

Tarifele pentru transportul pe cablu au ramas aceleasi ca in ultimii patru ani. Astfel, o urcare sau o coborare cu telecabinele din Poiana Brasov costa 20 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copiii intre sase si 12 ani. Urcarea si coborarea vor costa 35 de lei pentru adulti si 17 lei pentru copii. In ceea ce priveste accesul pe puncte la telecabine, telegondola, telescaune si teleschiuri, cea mai ieftina cartela, de 6 puncte, costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpa, cu 240 puncte costa 530 lei pentru adulti si 290 lei pentru copii.

In judetul Sibiu se poate schia pe partiile din statiunea Paltinis, unde stratul de zapada masoara noua centimetri, dar si la Balea Lac, in Muntii Fagaras, unde zapada are aproape 80 de centimetri.

Turistii care isi doresc sa schieze in Muntii Fagaras sunt sfatuiti sa informeze patrulele Salvamont sau ale Jandarmeriei montane si sa ceara informatii cu privire la stabilitatea stratului de zapada in zonele pe unde doresc sa schieze.

Traseele turistice din Muntii Fagaras sunt inchise in aceasta perioada a anului, din cauza pericolului de producere a accidentelor.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#conditii schi munte Revelion, #meteo Revelion munte schi , #turisti