Lista celor 113 centre medicale din Romania in care se pot face teste pentru COVID-19 la cerere

Duminica, 12 Iulie 2020, ora 13:55

   

Lista celor 113 centre medicale din Romania in care se pot face teste pentru COVID-19 la cerere
Ministerul Sanatatii a facut publica duminica lista centrelor la care turistii care doresc sa mearga in Grecia se pot testa pentru COVID-19, pentru a se conforma conditiilor impuse de autoritatile de la Atena celor care intra prin punctul de frontiera Promachonas, de la granita bulgaro-elena.

"In sprijinul cetatenilor care doresc sa calatoreasca in Grecia si care, incepand cu 15 iulie, trebuie sa prezinte un test molecular negativ pentru infectia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sanatatii a facut publica pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele si numerele de telefon ale acestora", a transmis MS.

Lista celor 113 centre poate fi consultata aici.

Incepand de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turistii care intra in Grecia pe la Promachonas sunt obligati sa prezinte la sosire rezultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, facut cu 72 de ore inaintea intrarii in Grecia.

Turistii vor trebui sa aiba un test de laborator RT-PCR, pe baza unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.Certificatul va trebui sa fie scris in limba engleza si sa contina numele si datele de identitate ale turistului.

Laboratoarele care fac testul trebuie sa fie: laboratoare nationale de referinta, laboratoare nationale de sanatate publica sau laboratoare private acreditate de autoritatile nationale cu atributii de acreditare, nu in mod specific pentru COVID-19.

Certificatele care nu contin aceste date nu vor fi acceptate. Autoritatile de la Atena subliniaza ca falsificarea acestor certificate este pedepsita conform legii elene.

De asemenea, cei care vin in Grecia in scopuri turistice vor trebui sa completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) si pot fi testati aleatoriu la intrarea in Grecia.

Pentru ca toate aceste modificari sa fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil pana marti la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontiera Promachonas, dar cei care nu il au, vor trebui sa-si amine calatoria pentru miercuri, 15 iulie, conform https://travel.gov.gr/#/
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 6966 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
gebeleizishelios
rank 2
Criminalii economici COVID-19 sunt încă la guvernare !
cit timp guWernul și președintele vor continua să considere romanii un popor ***, incapabil să ințeleagă realitatea, inclusiv jocul intereselor economico-electorale?
Cit timp guWernul și președintele vor continua să mimeze responsabilitatea și să inventeze soluții, cată vreme este evident că tot ceea ce fac nu dă soluții, pentru simplul fapt că NU fac nimic in mod real?
Cit timp guWernul și președintele vor insista să promoveze legi neconstituționale, prin care sunt restranse drepturi și libertăți, problema C-19 in Romania nu va fi rezolvată. De ce, in Romania, un test C-19 costă intre 340 și 420 de lei (72-88 euro)?
Asta in condițiile in care, in China, testele se găsesc la prețuri cuprinse intre 120 și 260 yuani (16-35 euro)!
De ce, in Romania, testarea C-19 este un proces secretizat, alambicat, profund viciat de mesajele grav confuze ale Grupul Cretinilor Sinistri care ține de GUVERNUL PNL?
Asta in condițiile in care, in China, testarea este transparentă, se face in masă, țintit pe zonele cu infecții sau focar, sau la cerere!

De ce, in Romania, după mai mult de trei luni de haos medical și dictatură guvernamentală (Martie – Iunie), incă nimeni nu răspunde pentru evaziunea și fraudele grave cu bani publici derulate in numele epidemiei C-19 … niciodată declarate la nivel național? http://dantomozei.ro/2020/07/12/cat-este-procentul-pnl-la-testele-covid-19/
Pieues
rank 5
Negotzul merge ?
Deci covid-ul e bun.
😂😂😂
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor