Ziare.com

Litoralul romanesc va fi largit - sute de mii de tone de nisip aduse din Marea Neagra

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 08:52

   

Litoralul romanesc va fi largit - sute de mii de tone de nisip aduse din Marea Neagra
Sute de mii de tone de nisip vor fi aduse din Marea Neagra si din Dunare pentru refacerea plajelor de pe litoral.

In urmatorii doi ani, plajele urmeaza sa fie largite cu pana la 150 de metri, litoralul romanesc castigand astfel inca 33 de hectare de plaja, conform TVR.

"Daca vorbim de Eforie, plaja va avea 100 de metri latime, fata de 15-20 metri acum. La Constanta, sunt plaje care practic nu mai exista, vor avea 100 de metri", a explicat Catalin Anton, reprezentant Apele Romane - Dobrogea.

Procesul de innisipare artificiala vizeaza zonele unde marea avanseaza din ce in ce mai mult si unde s-au pierdut deja kilometri intregi de plaja din cauza eroziunii.

"Aceste constructii au menirea de a impiedica procesul de erodare, zona de sus fiind cea supusa atentiei: la Eforie Nord, falezele distruse si Eforie Sud, zone intens erodate", a declarat, la randul sau, Simion Nicolaev, directorul Institutului de Cercetare "Grigore Antipa".

Proiectul are o valoare de 145 de milioane de euro, iar reconstructia plajelor este finantata din bani europeni. Primele care vor intra in procesul de innisipare artificiala vor fi plajele Mamaia Sud, Tomis si Eforie Nord.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2012 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai aduceti fratilor nisip!

Poate-l largiti pana la Odessa!

 

Cum sa aruncam banii pe fereastra

Stiti cit costa operatiunea de dragare?Enorm.Stiti cit costa un dig din ala de neam prost,care nu are nici un efect?Cit un hotel.
La prima furtuna,tot nisipul ala adus va fi maturat de ape.Cine plateste?nu cred ca agariciul ala de la apele romane,ci tot noi,plavanii.
Care-i solutia?Studierea atenta a curentilor,simularea in bazine,si,cred eu,genul ala de gardulete din nuiele in apa,la limita plajii,care ulterior vor fi acoperite de nisil,pe urma altele,si tot asa,ca la plajele neglezesti(unele).Si,bineinteles,impaduririle,doarece berbecii astia sint dusmanii declarati ai copacilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor