Mai multi romani sunt blocati in Mexic din cauza unor proteste violente. Ambasada incearca sa-i ajute UPDATE

Marti, 28 Martie 2017, ora 14:30
3861 citiri
Mai multi romani sunt blocati in Mexic din cauza unor proteste violente. Ambasada incearca sa-i ajute UPDATE
Foto: Pixabay/mediosaudiovisuales

Un autocar cu turisti romani este blocat in sudul Mexicului de peste 24 de ore din cauza unor proteste spontane incepute chiar in zona in care se afla vehiculul.

Din cauza manifestatiilor autocarul in care se afla romanii nici nu poate inainte, dar nici sa intoarca, informeaza Digi 24.

MAE a anuntat ca turistii romani, blocati in statul Oxaca, au luat legatura cu ambasada pentru a solicita ajutor. Ambasada a cerut ajutor Statului Major al Politiei din Oaxaca si a solicitat o escorta de politie, care sa ii ajute pe turistii romani sa plece din zona in care are loc manifestatia.

Romanii se afla in vacanta in Mexic si se indreptau catre localitatea Tuxtla Gutierrez, urmand ca pe 4 aprilie sa revina in Romania. Ei sunt blocati in statul Oxaca, protestul avand loc la iesire din satul El Camaron.

Tudor Silviu Samoila, jurnalist Dolce Sport, a carui mama se afla in autocarul blocat, a declarat marti, la Antena 3, ca turistii sunt blocati intr-un autocar, pe un deal, si ca sunt confuzi, in conditiile in care agentia locala de turism le spune ca ar putea sa ii treaca printre protestatari, cu microbuze, iar oficialitatile le spun sa ramana acolo.

"Este o situatie extrem de ciudata, ei au plecat acum 24 de ore intr-o directie. Ei sunt intr-un varf de deal, in ambele parti sunt protestatari destul de violenti, cu cutite, cu tot felul de arme. S-a dus ghidul sa vada care este situatia, daca se poate trece. Si-a dat seama ca nu se poate trece sub nicio forma. Sunt mai multe autocare prinse acolo in varf de deal.

Initial li s-a zis ca s-ar putea ajunge la o intelegere cu ei, sa li se dea bani protestatarilor ca sa fie trecuti pe jos. Cand au contactat ambasada li s-a spus sa ramana in autocare, a fost contactata si politia locala, care a spus ca nu stie cand se vor opri protestele, pentru ca pot dura fooarte mult", a spus jurnalistul, potrivit News.ro.

Aurelian Herta, directorul de productie al agentiei Interra, a anuntat, marti dupa-amiaza, ca "protestatarii au instituit blocada si in fata si in spate si masinile au fost blocate pe cativa kilometri", transmite Mediafax.

UPDATE 16:57 - Ministerul roman al Turismului a anuntat ca a fost informat de ghidul turistilor romani blocati in autocar in Mexic ca situatia cetatenilor blocati de protestatari este buna.

Turistii vor parasi autocarul si vor ocoli pe jos grupul de protestatari pentru a fi preluati de microbuze ale partenerului local al agentiei Interra Travel, tour-operatorul care a vandut vacanta in Mexic cetatenilor romani, informeaza News.ro.

"Ministrul a fost informat de catre doamna Istrate, ghidul turistilor romani din Mexic, ca situatia cetatenilor blocati de protestatari este buna, nu sunt violente, iar oamenii au apa, mancare si fructe. De asemenea, ghidul a precizat in discutia telefonica cu ministrul ca turistii vor parasi autocarul la ora locala 7.00 si vor ocoli pe jos grupul de protestatari pentru a fi preluati de microbuze ale partenerului local al Agentiei Interra Travel", arata un comunicat emis de Ministerul Turismului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#turisti romani blocati Mexic, #romani blocati Mexic, #autocar romani blocat Mexic , #turisti
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Adecăăă..., s-au dus taman la mama lu' Smoilă-n praznic, că termina
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5