Mitul lui Dracula, momeala pentru turisti. Grapini: Nu putem renunta la acest mit

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 13:05
2010 citiri
Mitul lui Dracula, momeala pentru turisti. Grapini: Nu putem renunta la acest mit
Foto: Console Games

Romania ar putea avea in curand un circuit turistic al castlelor si locurilor legate de numele lui Vlad Tepes si de legenda lui Dracula. Anuntul a fost facute de ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, la targul de turism World Travel Market de la Londra.

"Nu abandonam mitul Dracula. Oriunde m-am dus, din Coreea si pana in SUA, toata lumea m-a intrebat de Dracula. Nu putem sa renuntam la acest mit", a spus Grapini, potrivit Mediafax.

Ministrul a adaugat ca turismul istoric va fi promovat in strainatate avand ca personaj central mitul Dracula.

"Construim si un circuit al castelelor Dracula, pe unde a fost Vlad Tepes", a afirmat ministrul.

Mitul lui Dracula atrage turistii

Turoperatorii romani prezenti la targul de turism de la Londra cred ca Dracula este mai cunoscut decat Bucurestiul in Marea Britanie si ar trebui exploatat mai mult.

"Toata lumea stie de Dracula si exploatarea lui va fi mereu o idee buna. Noi avem un circuit Dracula pe care il propunem la acest targ si care include Sighisoara, Castelul Bran, Snagov si Bucuresti", a declarat Alin Burcea, proprietarul agentiei de turism Paralela 45.

El spune ca mitul Dracula este extrem de cunoscut in lumea anglo-saxona. Potrivit lui Burcea, Dracula este cel mai cunoscut nume legat de Romania printre britanici, devansand Transilvania, Bucurestiul si Delta Dunarii.

Si Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei de turism Perfect Tour, crede ca mitul Dracula nu este exploatat nici pe departe la adevaratul potential.

"In Tunisia te duc trei ore cu autocarul prin desert ca sa iti arate unde s-a filmat 'Razboiul stelelor'. Noi suntem slabi de inger la capitolul asta. Ar trebui sa le aratam si noi trei pietre si trei tepe cu varful in sus, pictate cu rosu", a spus Vaduvoiu.

Gheorghe Fodoreanu, directorul agentiei Invitation Romania, crede la randul lui ca evenimente de genul Halloween si festivalul medieval de la Sighisoara ar trebui promovate mult mai puternic pe piata britanica.

In primele noua luni ale acestui an au venit in Romania peste 71.000 de persoane din Marea Britanie, nivel similar celui din primele noua luni ale anului trecut, potrivit datelor INS comunicate de Autoritatea Nationala pentru Turism.

Romania participa in perioada 4-7 noiembrie la Targul de Turism World Travel Market de la Londra, cel mai mare targ destinat specialistilor din domeniu. Contructia si amenajarea standului Romaniei au costat peste 220.000 de lire sterline, fara TVA.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Vlad Tepes Dracula mit, #Dracula Romania brand tara, #Dracula turism Romania , #turisti