Povestea belgianului care a renuntat la job, a invatat romaneste si promoveaza turismul in Transilvania

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 14:26
19316 citiri
Povestea belgianului care a renuntat la job, a invatat romaneste si promoveaza turismul in Transilvania
Foto: Facebook/Tom Van Den Bosch

Un belgian care a venit in Cluj-Napoca in urma cu 8 ani, ca turist, s-a casatorit cu o romanca, iar de curand a renuntat la postul din multinationala pentru a promova zona Transilvaniei in strainatate, punand bazele unui centru agroturistic, in Morau, unde vin zeci de turisti.

Tom Van den Bosch, in varsta de 36 de ani, a ajuns in Romania in 2008 si a lucrat la o firma multinationala din Cluj-Napoca pana la inceputul anului 2015, cand si-a dat demisia si a inceput sa se ocupe de agroturism si sa promoveze Transilvania in randul turistilor straini.

A investit in noua afacere o suma consistenta si lucreaza acum la un site de promovare a turismului in strainatate.

"Am sosit in Romania in 2008, in vacanta, impreuna cu un prieten belgian. Ne-a placut foarte mult, am primit o slujba si am decis sa ramanem cateva luni care s-au transformat, iata, in opt ani.

Cand am venit, nu stiam foarte multe despre Romania, stiam doar de fotbal si de Hagi. Am fost surprinsi de atmosfera placuta din Cluj-Napoca, de restaurante si localuri. Am lucrat pentru o companie multinationala din SUA in Cluj-Napoca, pana in februarie 2015, cand mi-am dat demisia.

E un stil de viata complet diferit. Inainte eram preocupat de cifre, discutii cu colegii si de management, acum sunt interesat de vreme si de cum creste iarba. Este diferit si mult mai relaxant", a declarat Tom Van den Bosch.

Acesta s-a si casatorit cu o romanca si a decis sa se mute in satul Morau, comuna Cornesti, judetul Cluj, unde a pus bazele unui centru agroturistic si a adus deja zeci de turisti belgieni.

"Deocamdata, turistii sunt cazati in casa noastra din Morau, unde avem disponibile trei camere pentru 6 persoane, dar vreau sa cumpar mai multe case rustice, taranesti, pentru cazare si le intermediem turistilor legatura cu taranii din sat, de la care pot cumpara produse traditionale dar si legume, carne, lactate si tuica.

Citeste si alte povesti ale unor straini stabiliti la noi:

De asemenea, in primavara vom deschide centrul de calarie si drumetii calare in natura, pentru care am cumparat deja patru cai. Ideea e ca oamenii sa vina aici la Morau, sa stea o saptamana sau mai mult, dupa care sa ii ducem la Sighisoara, in Maramures, la Sibiu sau in Muntii Apuseni, in mai multe locuri superbe din Transilvania. Totul, combinat cu plimbarile calare.

Cred ca Romania este foarte frumoasa, are de toate, sunt munti, este Marea Neagra, Delta Dunarii, iar zonele rurale sunt frumoase. Cred ca este o tara cu foarte mult potential turistic", a mai spus Tom Van den Bosch.

Belgianul vorbeste limba romana si va face si pe ghidul pentru turistii care vin din strainatate.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#belgian turism Romania , #turisti