Presa straina lauda Transilvania: Locul relaxant in care un Mercedes merge pe langa o caruta

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 23:40
6793 citiri
Presa straina lauda Transilvania: Locul relaxant in care un Mercedes merge pe langa o caruta
Foto: Gazette

O publicatie americana lauda peisajele si monumentele din Transilvania, apreciind in special combinatia fascinanta dintre nou si vechi.

Un jurnalist al publicatiei Gazette a petrecut 10 zile in tara noastra.

"Cand le spui oamenilor ca te duci in vacanta in Transilvania, ei se gandesc automat la Dracula, personajul din romanul lui Bram Stoke.

A fost atat de neobisnuit sa vad o masina noua marca Mercedes mergand pe langa o caruta trasa de cai, in timp ce un oier vorbea la mobil pe marginea drumului de tara si se uita la ele", se arata in articol.

Jurnalistul aminteste ca regiunea a facut parte din Imperiul Austro-Ungar si de aceea exista o populatie maghiara numeroasa.

El a avut-o ca ghid si gazda pe Kinga, o prietena din copilarie a sotiei sale, care l-a indemnat sa aiba rabdare si sa se relaxeze, iar el i-a ascultat sfatul.

"Am facut un tur al regiunii si am observat influentele germane in cladirile din Sighisoara si am vizitat Castelul Bran", a povestit jurnalistul american.

In Sighisoara, el a fost impresionat atat de arhitectura, cat si de bisericile numeroase, iar la Castelul Bran a fost ametit de numerul mare de vizitatori.

Dupa ce a petrecut noaptea in Brasov, el a vizitat mai multe localitati din imprejurimi, printre care si Odorheiu Secuiesc, unde localnicii l-au sarbatorit pe Sfantul Stefan, primul rege al Ungariei. Aici, jurnalistul a fost fascinat de portile secuiesti.

Mica lor excursie s-a terminat in satul Corund, unde s-au infruptat din bunatatile locale si au apreciat ca preturile nu erau foarte mari.

"Organizeaza-ti acum o excursie in Transilvania fie pentru a te relaxa, fie pentru a absorbi o parte dintr-o istorie bogata, deoarece Romania vrea sa atraga mai multi turisti, asa ca obiective turistice precum Castelul Bran vor deveni si mai aglomerate. Impletirea noului cu vechiul face din Transilvania o destinatie minunata", conchide jurnalistul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#jurnalist american lauda Transilvania, #americani lauda Transilvania, #articol turism Transilvania, #presa straina Transilvania , #turisti