Romania cea cu munti falnici, plaje virgine, campii fertile, dar nevizitata de straini

Duminica, 17 August 2014, ora 19:36
6407 citiri
Romania cea cu munti falnici, plaje virgine, campii fertile, dar nevizitata de straini
Foto: news-sentinel.com

Romania are o multime de bogatii turistice, insa strainii nu se prea inghesuie sa viziteze aceasta tara.

"Cuibarita la malul Marii Negre, avand granita cu Bulgaria, Ungaria, Serbia si Ucraina, dotata ca munti falnici, plaje virgine, campii fertile, dar si cu incomparabila Delta Dunarii, te-ai putea gandi ca istoria bogata a Romaniei regasita in manastiri, ruine romane, castele antice si muzee excelente ar atrage lumea. Insa acest lucru nu se intampla.

Ea are o problema de imagine. In primul rand, Romania este paradigma coruptiei. Apoi, in cea mai mare parte, este macinata de saracie. De asemenea, orasele sunt impanzite de cladiri in constructie care se afla langa cele lasate in paragina, iar tiganii binecunoscuti in toata Europa sunt identificati cu aceasta tara. Nu in ultimul rand, scena politica seamana cu o telenovela", se arata intr-un editorial publicat de News-Sentinel.com.

Publicatia relateaza ca presedintele Traian Basescu este un fost capitan de nava si ca fratele sau se afla la inchisoare, in timp ce una dintre fiicele sale este acuzata ca are relatii cu rusii (Ioana), iar cealalta este un fost model care a reprezentat Romania in Parlamentul European (Elena).

Mai mult, este luata in vizor si Elena Udrea, fostul ministru al Turismului, alaturi de alti politicieni acuzati de coruptie.

"In acest moment, Romania este oaia neagra a Europei pentru masacrarea cainilor fara stapan", adauga sursa citata.

Cu toate acestea Romania are multe de oferit, noteaza News-Sentinel.com.

Publicatia aminteste de frumuseata manastirilor din Bucovina, care au peretii pictati si sunt inconjurate de ziduri de protectie.

Nici ruinele romane din Constanta nu sunt date uitarii de jurnalistii citati, iar Brasovul este laudat si comparat cu Nurnberg din Germania.

Orice articol despre turismul Romaniei trebuie sa il mentioneze si pe Dracula, iar acesta nu face exceptie, fiind mentionat castelul sau de langa orasul transilvanean.

Statiunea Mamaia de pe litoral este inclusa si ea pe lista celor mai importante obiective, fiind apreciata pentru preturile mici si pentru atmosfera vibranta.

O plimbare prin "Parisul Balcanilor"

Articolul descrie si agitatia din Bucuresti.

"Capitala, numita in trecut Parisul Balcanilor, are bulevarde flancate de copaci, cladiri inspirate din operele baronului Haussmann (numele sau este asociat cu reconstructia Parisului - n.red.), parcuri cu lacuri, iar turistii nocturni se pot relaxa in curtea restaurantului traditional Hanul lui Manuc, cu mancare excelenta si cu muzica.

Cafenelele din Bucuresti sunt pline in timpul noptii. Magazinele sunt aglomerate. unul dintre cele mai adorabile muzee din Europa este Muzeul National Cotroceni, o parte a palatului prezidential. O promenada prin parcul Cismigiu este o calatorie inapoi in timp la eleganta din 1910", se mai arata in articol.

Autorul aminteste ca Bucurestiul a avut de suferit in perioada comunismului, precum si din cauza cutremului devastator din '77, iar o marturie a acelor perioade e reprezentata de Palatul Parlamentului.

Totusi, exista si unele dezavantaje ale Capitalei, cum ar fi trotuarele aglomerate, unele cladiri in conditie proasta si cainii vagabonzi.

"In cazul in care cauti ceva diferit, atunci trebuie sa calatoresti in Romania. Insa daca iubesti animalele, ar trebui sa stai deoparte pentru o vreme. Cred ca nu vrei sa vezi cum e omorat un caine la coltul strazii", conchide autorul, care pare sa creada ca maidanezii sunt impuscati de catre bucuresteni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#romania turism presa externa, #Romania turism, #Romania obiective turistice , #turisti