Romania, presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 18:51
1781 citiri
Romania, presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului
Foto: Money Street

Romania o obtinut, in urma candidaturii depuse in aceasta toamna de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, functia de presedinte al Consiliului Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), se arata intr-un comunicat.

Decizia, adoptata cu unanimitate de voturi, a fost luata la Campeche (Mexic), acolo unde are loc in aceste zile a 94-a sesiune a Consiliului Executiv al OMT.

Intentia de a candida pentru aceasta functie a fost anuntata la reuniunea Consiliului din luna iunie, in contextul in care Romania a detinut succesiv, in ultimii trei ani, functiile de membru, vicepresedinte si prim-vicepresedinte in cadrul acestui organism.

"Suntem pregatiti sa indeplinim cu succes mandatul de presedinte, iar votul in unanimitate in favoarea Romaniei, exprimat de membrii Consiliului Executiv al OMT in Mexic, confirma increderea membrilor acestui for in capacitatea noastra de a gestiona agenda organizatiei.

Pe durata detinerii presedintiei, de comun acord cu ceilalti membri, vom stabili si vom dezvolta o serie de proiecte menite sa contribuie la atingerea obiectivelor OMT. Ca romani, va trebui sa stim sa profitam de aceasta oportunitate si pentru a ne promova pe harta turistica mondiala", a precizat ministrul Eduard Hellvig.

Romania va exercita mandatul de presedinte al Consiliului Executiv al OMT pe o perioada de un an, pana in toamna anului 2013.

Romania, onorata de presedintia OMT

"Alegerea Romaniei in functia de presedinte al structurii de conducere a OMT ne onoreaza si ne responsabilizeaza.

Votul reprezinta o recunoastere la nivel international a eforturilor depuse in domeniul turismului si o oportunitate extraordinara pentru cresterea vizibilitatii tarii noastre in plan extern, atat ca destinatie de turism, cat si ca partener activ in domeniul turismului", a declarat secretarul de stat Cristian Barhalescu, prezent la eveniment.

Consiliul Executiv al Organizatiei Mondiale a Turismului, format din 32 de state membre, este structura de conducere care coordoneaza activitatea organizatiei in intervalul dintre sesiunile Adunarii Generale si asigura indeplinirea activitatilor organizatiei.

Organizatia Mondiala a Turismului este agentia Natiunilor Unite care coordoneaza promovarea la nivel international a turismului responsabil, durabil si accesibil. In prezent, OMT numara 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociati si peste 400 de membri afiliati din sectorul privat, educational, asociativ si public.

Romania este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline.

Structura Organizatiei include, pe langa Consiliul Executiv: Adunarea Generala, cu participarea tuturor membrilor, care se intruneste o data la doi ani; sase Comisii Regionale; Comitete specializate pe anumite problematici, precum buget-finante, statistici, piete si competitivitate, dezvoltare durabila, etica in turism, precum si un Secretariat responsabil cu implementarea programelor OMT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania presedintie Organizatie Turism, #Romania OMT turism presedintie, #Romania consiliu turism presedintie , #turisti