Sibiul a fost nominalizat printre cele mai bune destinatii turistice din Europa

Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 18:52
4770 citiri
Sibiul a fost nominalizat printre cele mai bune destinatii turistice din Europa
Foto: Facebook/Sibiu

Sibiul a fost nominalizat sa concureze in acest an pentru cea mai buna destinatie turistica europeana, dupa ce in 2007 a fost primul oras din Romania cu statutul de Capitala Culturala Europeana si in 2019 a fost prima regiune gastronomica europeana de la noi din tara, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri.

Nominalizarea Sibiului a fost facuta de catre organizatorii competitiei "20 European Best Destinations", o asociatie europeana cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii si turismului in Europa. Asociatia European Best Destinations colaboreaza din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene si este partener al retelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), potrivit Primariei Municipiului Sibiu.

"Sibiul este o destinatie unica in Europa, o locatie autentica ce ofera vizitatorilor ceva pe gustul fiecaruia, experiente reale si unice, intr-o destinatie frumoasa. Datorita eforturilor autoritatilor locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vietii, fiind unul dintre cele mai apreciate orase europene de locuitori, dar in egala masura si de investitori, start up-uri si companii.

Catedralele sale, casele colorate, cladirile pastel de pe strada Nicolae Balcescu, dar si numeroasele sale institutii culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faima internationala Sibiului, un oras care cunoaste in prezent o crestere a vizibilitatii si pe retelele sociale, fiind una dintre locatiile care arata foarte bine pe Instagram", motiveaza organizatorii - Asociatia European Best Destinations - alegerea Sibiului in calitate de nominalizat, invitand orasul sa participe in competitie.

In candidatura depusa, Primaria Municipiului Sibiu promoveaza, conform cerintelor formularului, cinci atuuri ale destinatiei turistice Sibiu: centrul istoric cu obiectivele turistice, muzeele si bisericile Sibiului, evenimentele si activitatile turistice si imprejurimile care fac orasul si mai atractiv.

Competitia se desfasoara in perioada 15 ianuarie - 5 februarie. Sibienii si cei care iubesc orasul sunt invitati sa voteze pe http://vote.ebdest.in/. Se poate vota de pe un IP o data la sapte zile, prin urmare se poate vota de patru ori in aceasta perioada, crescand astfel sansele Sibiului.

Orasul Sibiu va concura alaturi de destinatii turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.

Citește și:
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
PSD nu e sigur că Sorin Cîmpeanu nu a plagiat: ”Riscăm să transformăm marele proiect România educată în România eşuată”
Bogdan-Radu Balanişcu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a declarat luni, 26 septembrie, referitor la acuzațiile de plagiat care îl vizează pe ministrul...
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Ce înseamnă victoria Giorgiei Meloni pentru AUR, singurul partid care a susținut-o public: ”E o miză foarte importantă pentru ei”
Coaliţia de dreapta condusă de Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, a câştigat alegerile legislative din Italia, victorie ce o va propulsa pe Meloni în funcția de prim-ministru....
Comentarii